Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ile Afganistan Kabil Üniversitesi Arasinda Isbirligi Yapilacak

Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi ile Afganistan Kabil Üniversitesi arasinda akademik ve bilimsel is birligi kurmak amaciyla çevrim içi toplanti gerçeklestirildi.

Üniversiteden yapilan açiklamaya göre, Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, çevrim içi toplantida, Kabil Üniversitesi ile yapilacak akademik ve bilimsel is birligi anlasmasinin her iki üniversite ve ülke için önemli oldugunu belirtti.

Basta tarim ve hayvancilik olmak üzere mühendislik, bilim ve sanat gibi alanlarda ülkesini temsil edebilecek kapasitede olan bir üniversite ile anlasma yapmanin kendilerini fazlasiyla mutlu edecegini aktaran Kar, "Afganistan'da yüksekögretim kurumlari arasinda müstesna bir yeri olan Kabil Üniversitesi ile bilgi paylasimi, personel ve ögrenci degisimi, ortak etkinlik düzenleme ve proje yapma imkanlarinin olusturulmasini çok önemsiyoruz." ifadelerini kullandi.

Afganistan Kabil Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mohammad Osman Babury ise Afganistan'da özellikle tarim ve hayvancilik alanlarinin önemli bir istihdam yarattigini bildirdi.

Afganistan halkinin yüzde 80'inin tarim ve hayvancilik alaninda istihdam edilmekte oldugunu vurgulayan Babury, "Olusturacagimiz akademik ve bilimsel is birligi anlasmasi bu alandaki istihdamin daha verimli ve kaliteli olmasina olanak saglayacaktir. Bu mutluluk verici bir durum. Anlasmalarimizin daha genis alanlarda da devam etmesinden ayrica mutluluk duyariz". degerlendirmesinde bulundu.

Akademik is birligiyle karsilikli beklentilerin de görüsüldügü çevrim içi toplantida müzakere edilen bütün istek ve dilekler karsilikli olarak anlasma metnine aktarilacak, anlasma metni Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesinden Prof. Dr. Cahit Tagi Çelik, Kabil Üniversitesinden ise Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mohammad Shafi Sharifi tarafindan degerlendirilip neticelendirilecek.

Kaynak: AA