Israil, Son Kullanma Tarihi Yaklasan 700 Bin Doz Korona Asisini Güney Kore Ile Takas Edecek

Israil yönetimi ile Güney Kore, son kullanma tarihi yaklasan 700 bin yeni tip korona virüs (Covid-19) asisinin takasi için anlasti.

Israil, Son Kullanma Tarihi Yaklasan 700 Bin Doz Korona Asisini Güney Kore Ile Takas Edecek
Israil Basbakani Naftali Bennett, Israil ile Güney Kore arasinda son kullanma tarihi yaklasan Pfizer/BioNtech tarafindan Covid-19’a karsi gelistirilen asisinin 700 bin dozunun takasi için anlasma yapildigini duyurdu. Anlasma kapsaminda Israil, ay sonuna kadar yapilmasi gereken 700 bin doz asisini Güney Kore’ye tedarik ederek, karsiliginda Israil, Güney Kore’den yilin sonunda ayni dozda asi alacak. Son kullanma tarihi yaklasan asilarin kisa sürede yapilmasi için verilecegi kaydedildi. Bennett, "Halkimizin hayatlarini korumaya devam ediyoruz. Asilar etkili ve hayat kurtarici. Güney Kore ile kazan-kazan kapsaminda anlastik. Güney Kore, mevcut stoklarimizdan asi alacak ve onlardan uzun vadede kullanabilecegimiz asi alacagiz” ifadelerini kullandi.

Öte yandan, Güney Kore, doz asilari gerekli denetimlerden geçirdikten sonra kullanacak. Filistin yönetimi ile Israil yaklasik 1.5 milyon doz korona virüs asi takasi için anlasmisti. Ancak, Filistinli yetkililer Israil’den gelen asilarin son kullanma tarihinin kisa süre içinde dolacak olmasi nedeniyle anlasmayi iptal etmisti.

(Jeries Bassier/IHA)
Kaynak: İHA