AA'nin Yabanci Gazetecilere Yönelik 'Kriz Bölgelerinde Habercilik Egitimi' Basladi

Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi Baskanligi (TIKA) ile Anadolu Ajansi is birliginde, TIKA'nin Muhabir Egitim Programi (MEP) kapsaminda yabanci medya mensuplarina yönelik düzenlenen “Kriz Bölgelerinde Habercilik Egitimi" basladi.

Çevrimiçi olarak düzenlenen programin açilisinda konusan AA Haber Akademisi Direktörü Bora Bayraktar, uzun yillar sahada habercilik yapan bir gazeteci oldugunu belirterek, kriz bölgelerinde görev yapmanin oldukça sikintili ve zor bir süreç oldugunu dile getirdi.

Kriz bölgelerine göreve giden bir muhabirin insan psikolojisi, hayatta kalma yöntemleri ya da bölgenin siyasi durumu gibi birçok gerçegin farkinda olmasi gerektigini aktaran Bayraktar, egitim programinin katilimcilara birçok noktada katki saglayacagina inandigini vurguladi.

TIKA Dis Iliskiler ve Ortakliklar Dairesi Baskani Ugur Tanyeli de konusmasinda TIKA-AA is birliginde 2017’den bu yana 587’si çevrim içi 858 gazeteciye medya egitimleri düzenlediklerini belirtti.

Krizlerin yapisinin ve büyüklügünün degismesiyle birlikte bütün dünyayi etkileyen büyük krizlerin ortaya çiktigini aktaran Tanyeli, bu durumun gazetecilerin sorumlulugunu ve önemini oldukça artirdigini aktardi.

- Programa 111 yabanci gazeteci katilacak

Afganistan, Arnavutluk, Bosna Hersek, Cezayir, Filipinler, Filistin, Gambiya, Gürcistan, Hirvatistan, Karadag, Kirgizistan, Namibya, Nijer, Sirbistan, Sudan, Somali, Tunus ve Ürdün’den 111 medya mensubunun katildigi egitim programi 3 gün sürecek.

“Kriz Bölgelerinde Yerel Kaynaklar”, “Medya ve Algi Yönetimi (Fact-Checking)”, “Kriz Bölgelerinde Haber Dili”, “Habercilikte Kriz Yönetimi” ve “Riskli Bölgelerde Habercilik” gibi derslerin yer aldigi egitim programinda, AA’nin kriz bölgelerinde görev yapan uzman muhabirleri ders verecek.

Egitim dilinin Türkçe oldugu programda katilimcilara gazeteciler için Ingilizce ve Farsça simultane çeviri yapilacak.

Kaynak: AA