Gürcistan'da, LGBT Yürüyüsü Karsiti Protestoda Göstericiler Ile Polis Arasinda Arbede Çikti

Gürcistan'da LGBT üyelerinin yapacagi yürüyüsü protesto etmek için toplanan grupta yer alan bazi kisiler, gazetecilere saldirmaya çalisinca göstericiler ile polis arasinda arbede yasandi.

Baskent Tiflis'te, Sota Rustaveli Caddesi'nde toplanan binlerce kisilik grup, LGBT üyelerinin bu aksam yapacagi yürüyüsü protesto etti.

Aralarinda Gürcistan Ortodoks Kilisesinden din adamlarinin da yer aldigi göstericiler caddeyi kapatti.

Parlamento binasinin önünde bir araya gelen göstericiler burada yaptiklari konusmalarda, LGBT üyelerinin yürüyüsüne izin vermeyeceklerini belirterek Tiflis'in çesitli noktalarinda nöbet tutacaklarini bildirdi.

Yerel ve yabanci basinin yakindan takip ettigi gösteride gazeteciler, bazi gruplar tarafindan hedef alindi. Göstericilere yaklasarak fotograf ve görüntü çekmeye çalisan gazeteciler, saldiriya ugradi. Birkaç gazetecinin hafif yaralandigi gösteride, basin mensuplarini korumaya çalisan polis ile göstericiler arasinda arbede çikti.

- LGBT yürüyüs iptal edildi

Diger yandan baskentteki gelismeleri ile ilgili açiklama yapan Gürcistan Basbakani Irakli Garibasvili taraflari sakin olmaya çagirdi.

Garibasvili, tüm vatandaslarin haklarini koruduklarini kaydederek Tiflis'te yasanan gerginlik nedeniyle LGBT yürüyüsünün iptal edilmesinin daha uygun olacagini ifade etti.

Daha sonra güvenlik gerekçesiyle LGBT üyelerinin yapacagi yürüyüsü iptal edildi.

LGBT üyelerinin yürüyüsünü protesto eden gruplar Tiflis'in merkez caddelerinde nöbet tutmaya devam ediyor.

Kaynak: AA