YTB'den Yurt Disinda Türkçe Egitim Veren Kurumlara Destek

Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskanligi (YTB) tarafindan yurt disindaki Türk sivil toplum kuruluslarinin kendi imkanlariyla yillardir sürdürdükleri Türkçe egitim çalismalari destekleniyor.

YTB'den Yurt Disinda Türkçe Egitim Veren Kurumlara Destek
Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskanligi tarafindan yurt disinda yasayan çocuk ve genç yastaki vatandaslarin ana dilleri olan Türkçe’de ve bulunduklari ülke dilinde yetkinlik kazanarak, Türk kültürünün degerlerini ve geleneklerini dogru bir sekilde ögrenmeleri için her yil destek programlari ilan ediliyor. Bu kapsamda YTB tarafindan yurt disindaki Türk sivil toplum kuruluslarinin kendi imkanlariyla yillardir sürdürdükleri Türkçe egitim çalismalari olan “Türkçe Saati Proje Destek Programi” ve “Okul Öncesi Çift Dilli Egitimi Destek Programi” ile tesvik ediliyor.

Türkçe ve Türk kültürü alaninda çalismalar yürüten kar amaci gütmeyen sivil toplum kuruluslari, egitim kurumlari ve sirketlerin yararlanabildigi bu destek programlarinin 2021 yili basvurulari ise basladi.

YTB tarafindan ilan edilen Türkçe Saati Proje Destek Programi kapsaminda yurt disinda yasayan çocuklarin Türkçe’ye duyduklari heyecani canli tutmak ve velilerin Türkçe ögrenimi hakkindaki bilinç seviyesini yükseltmek hedefleniyor. Program kapsaminda ayrica sivil toplum kuruluslarinin yürüttükleri Türkçe faaliyetlerin kapasitelerinin arttirilmasi amaçlaniyor.

YTB, yurt disindaki Türk toplumu içerisinde yasayan minik vatandaslarin erken çocukluk döneminde çift dilli egitim sürecini saglikli bir sekilde geçirmeleri için de her yil Okul Öncesi Çift Dilli Egitimi Destek Programi’ni ilan ediyor. Destek programi yurt disinda yasayan 6 yas altindaki çocuklarin hem Türkçe’yi hem de bulunduklari ülke dilini dogru bir sekilde ögrenmelerini saglarken, ayni zamanda okul öncesi çift dilli egitim kurumlarinin da yayginlasmasini tesvik ediyor.

Her iki proje destek programina basvurular ABD, Almanya, Avusturya, Belçika, Birlesik Krallik, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Isveç, Isviçre, Italya, Kanada, Norveç, Hollanda ve Avustralya’da açik bulunuyor. Yapilacak proje basvurularinin ilan edilen proje rehberlerindeki kriterlere uygun bir sekilde hazirlanmasi gerekiyor. Okul Öncesi Çift Dilli Egitimi Destek Programi ve Türkçe Saati Proje Destek Programi kapsaminda desteklenecek projelerin içerigine iliskin kriterlerin yer aldigi basvuru rehberleri ise www.ytb.gov.tr adresinde ilgili basliklarin altinda yer aliyor.

Destek programlarina son basvuru tarihi 1 Eylül olarak belirlenirken, degerlendirmelerin ise 1 Ekim’e kadar tamamlanarak basvuru sahiplerinin bilgilendirilmesi planlaniyor.
Kaynak: İHA