Doga Harikasi Limni Gölü'ne Ziyaretçi Akini

Dünyayi ve Türkiye’yi etkileyen Covid-19 salgininda kademeli normallesme süreciyle birlikte kisitlamalarin 1 Temmuz itibariyla gevsetilmesinin ardindan Gümüshane’deki Limni Gölü ziyaretçi akinina ugruyor.

Doga Harikasi Limni Gölü'ne Ziyaretçi Akini
Tarih boyunca önemli ve zorlu bir geçit olan Zigana Dagi’nin eteklerinde denizden 224 metre yükseklikte yer alan "Zigana’nin nazar boncugu" ve ormanin içerisinde temiz havasi, sira disi cografyasi ile kus sesleri arasinda huzur veren mekan olarak bilinen Limni Gölü Tabiat Parki misafirlerini agirliyor. Yilin her mevsimi essiz manzaralarin yasandigi Limni Gölü Tabiat Parki’nda bulunan orman kösklerinde konaklama imkani da saglanirken, son günlerde artan hava sicakligi nedeniyle bunalan vatandaslar çocuklariyla birlikte geldikleri alanda hem serinliyor hem de essiz manzaranin tadini çikariyor. Gümüshane’nin Torul ilçesine bagli Zigana köyünün sinirlari içerisinde yer alan ve son dönemde Dogu Karadeniz Bölgesi’nin dikkat çeken turizm merkezlerinden birisi olan Limni Gölü Tabiat Parki, etrafini sarmalayan sari çam ormanlari arasinda düsük nem orani, temiz havasi, essiz dogasi ve manzarasiyla hem Gümüshane’den hem de Trabzon’dan 45 dakikada ulasilabiliyor.

“Torul ilçemizde birçok turizm destinasyonu bulunmaktadir”

Alanda incelemelerde bulunan Torul Kaymakami Ömer Said Karakas, Gümüshane’nin Dogu Karadeniz Bölgesi’nin önemli bir turizm merkezi haline geldigini, Torul ilçesinin de Gümüshane’deki turizmin cazibe merkezi oldugunu belirterek, “Torul ilçemizde birçok turizm destinasyonu bulunmaktadir. Kentin turizme açilan kapisi olan Zigana Dagi ve Limni Gölü’ndeyiz. Yollarimiz asfalt ve beton oldugu için hem Gümüshane’den hem de Trabzon’dan hareket eden misafirlerimiz 45 dakikada buraya ulasabiliyor. Geçtigimiz yil valimizin talimatiyla Limni Gölü-Karaca Magarasi baglanti yolunu da genislettik. Buraya gelen vatandaslarimiz dogayla iç içe vakit geçirdikten sonra 20 dakika içerisinde Karaca Magarasina ulasma imkani oldu bu yolla birlikte. Oradan dilerse Tasköprü yaylasina, merkezdeki Süleymaniye Mahallesi’nde, Artabel Gölleri’ne, Torul Kalesi Cam Seyir Terasi’na gidebilir” dedi.



“Insanlarin pandemi stresini atabilecekleri mekanlardan birisi Limni Gölü”

Pandemi boyunca vatandaslarin evlerinde kaldigini hatirlatan Karakas, “Yeni normallesme süreciyle birlikte bu streslerini atabilecekleri mekanlardan birisi de Limni Gölü. Limni Gölü Tabiat Parki’na gelen yerli ve yabanci turistlerimiz dogayla iç içe bol oksijen ve ormanin oldugu alanda stres atabilirler. Herkesi Torul ilçemiz sinirlarindaki Limni Gölü Tabiat Parki’na, Torul Kalesi Cam Seyir Terasi’na, Karaca Magarasi’na, Artabel Gölleri Tabiat Parki’na, kent merkezindeki Süleymaniye Mahallemize, Siran ilçemizdeki Tomara Selalemize, Kürtün ilçemizdeki Örümcek Ormanlarimiza, meshur yaylalarimiza bekliyoruz” diye konustu.

Tesis isletmecisi Murat Eroglu da 1 Temmuz’da yasaklarin kalkmasiyla bölgede hareketliligin basladigini, yerli ve yabanci turistlerin ziyaretlerinin oldukça yogun bir sekilde devam ettigini söyledi.



“Yasaklarin kalkmasiyla birlikte özellikle yabanci turist hareketliligi üst seviyeye çikti”

Pandemi döneminde sadece hafta sonu konaklayanlara hizmet verebildiklerini ifade eden Eroglu, “Yasaklarin kalkmasiyla birlikte özellikle yabanci turist hareketliligi üst seviyeye çikti. Biz kademeli normallesme öncesinde personel sayimizi artirmistik. Tesisimizde yaklasik 20 kisilik kadroyla turizm sezonunda misafirlerimize sorunsuz bir hizmet sunmak istiyoruz. 2019 yilinda sezon çok iyi geçmisti. 2020 yilinda pandeminin etkisiyle kötü bir sezon geçirdik. Insallah bundan sonraki süreçte daha iyi ziyaretçi sayilari elde etmeyi bekliyoruz. 2 bin rakimli yaylada, çam agaçlarinin arasinda, dogayla bas basa güzel bir ortamda güzel günler geçirmek isteyen herkesi buraya bekliyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA