Sirbistan'in Tamburica Festivali Ile Balkan Panorama Film Festivali Arasinda Is Birligi Protokolü Imzalandi

Sirbistan'in önemli festivallerinden Tamburica Festivali ile Izmir'de düzenlenen Balkan Panorama Film Festivali (BPFF) arasinda is birligi protokolüne imza atildi.

Novi Sad sehrindeki Petrovaradin Kalesi'nde düzenlenen imza törenine, BPFF Kurucusu ve Direktörü Sali Saliji Sallini ile Tamburica Festivali'nin Kurucusu ve Direktörü Jovan Pejcic katildi.

Imza töreninin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamada bulunan Sallini, BPFF'nin Türkiye'de Balkan temali en önemli festival oldugunu belirterek, bir sonraki festivalin açilisinin, bölgede geleneksel müzigin önemli simgelerinden olan Tamburica adli müzik aleti hakkinda çekilecek uzun metrajli film ile yapilacagini ifade etti.

Is birligi protokolünün bugün imzalanmasina ragmen Tamburica filminin çekimlerinin 10 gün önce basladigini aktaran Sallini, çekimlerin agustos sonunda bitecegini söyledi.

Söz konusu filmin, bölgenin kültürünü ve müzigini diger ülkelere tanitacak ciddi bir yapim olacagini vurgulayan Sallini, filmin Izmir'de gerçeklestirilecek prömiyeri kapsaminda Izmir halkinin da Tamburica ile yapilan müzigi ilk kez canli dinleme firsati bulacagini kaydetti.

Pejcic de filmin yönetmenligini Sallini'nin üstlendigine dikkati çekerek, "Müzik, dostluk köprüleri insa ederken, kameralar bunu ölümsüzlestiriyor." dedi.

Tamburica Festivali'nin 5 yil önce dost ülke uygulamasina basladigini hatirlatan Pejcic, "Geçtigimiz yillarda festivalin dost ülkeleri Rusya, Çin, Macaristan ve Italya'ydi. Bu yilki dost ülkemiz Türkiye olacak." diye konustu.

Novi Sad Belediye Baskan Yardimcisi Aleksandar Petrovic de festivaller arasinda imzalanan is birligi protokolünün Novi Sad ile Izmir arasinda kardes sehir protokolüne dogru atilan ilk adim oldugunu ifade etti.

Geleneksel olarak Petrovaradin Kalesi'nde düzenlenen Tamburica Festivali'nin, bu yil 19-21 Agustos arasinda düzenlenecegi bildirildi.

Kaynak: AA