Filistin Kizilayi Açiklamasi 'Israil Güçlerinin Nablus'ta Filistinlilere Müdahalesinde 320 Kisi Yaralandi'

Filistin Kizilayi, Israil güçlerinin Bati Seria’nin Beita kasabasinda yasa disi Yahudi yerlesim politikalarina karsi gerçeklestirilen protestoya müdahalesinde 320 Filistinlinin yaralandigini duyurdu.

Filistin Kizilayi Açiklamasi 'Israil Güçlerinin Nablus'ta Filistinlilere Müdahalesinde 320 Kisi Yaralandi'
Filistinliler, isgal altindaki Bati Seria’nin Nablus kentindeki Beita kasabasinda kurulan yasa disi Yahudi yerlesim birimini protesto etmek için gösteri gerçeklestirmisti. Gösteri sirasinda Israil güçleri, Filistinlilere gerçek ve plastik mermi ile göz yasartici gazla müdahale ederken, Filistinliler ise Israil askerlerine tas atarak karsilik vermisti. Filistin Kizilay’indan yapilan açiklamada, Israil güçlerinin müdahale etmesi sonucu 21’i gerçek, 68’i plastik mermiyle olmak üzere toplam 320 kisinin yaralandigi aktarildi. Yaralilarin Nablus’taki Rafidia Devlet Hastanesi’ne kaldirildigi ve bazilarinin durumunun agir oldugu belirtildi.

Daha önce yapilan açiklamada, Filistin resmi haber ajansi WAFA’nin kameramani Ayman el-Nuban’in çekim yaptigi sirada Israil askerleri tarafindan plastik mermiyle yaralandigi bildirilmisti.

Filistinliler, Beita’da ve Sabih Dagi’nda Israil yerlesim karakolu Avitar’in yasa disi insa edilmesine tepki olarak 2 aydan fazla bir süredir protestolar düzenliyor.
Kaynak: İHA