Yunus Emre Enstitüsünün Romanya'da Kamu Çalisanlarina Yönelik Türkçe Kurslari Tamamlandi

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Romanya’daki kamu çalisanlarina yönelik baslattigi Türkçe kurslarinin ikinci dönemini tamamladi.

YEE'den yapilan yazili açiklamaya göre, Bükres YEE ve Türkiye'nin Bükres Büyükelçiligi is birligiyle baslatilan ve 285 katilimcinin yer aldigi Türkçe kurslarinin ikinci dönemi sona erdi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Türkiye'nin Bükres Büyükelçisi Füsun Aramaz, 2021'in ayni zamanda Türkiye-Romanya arasindaki Stratejik Ortaklik Anlasmasi'nin imzalanmasinin 10. yil dönümü oldugunu kaydetti.

Aramaz, Romanya’da Türkiye’nin, Türkçenin ve Türk kültürünün tanitilmasi için hayata geçirilen muhtelif projelerden birinin kamu personeline yönelik Türkçe kurslari oldugunu, bunun basariyla uygulanmasindan ve kursiyerlerin memnuniyet düzeyinden mutluluk duydugunu belirtti.

- "Ilgi tahminimizin üstünde seyrediyor"

Açiklamada görüslerine yer verilen Bükres YEE Müdürü Mustafa Yildiz da kurslarin çevrim içi hale gelmesinin çok daha genis kitlelere hitap etmenin yolunu açtigini belirterek "Romanya kamu çalisanlarina yönelik Türkçe kursu projemizi Bükres Büyükelçiligimiz ile baslattik. Ilgi tahminimizin üstünde seyrediyor. Mart ayi basinda basladigimiz Türkçe kursumuzun simdi ikinci dönemini tamamladik." ifadesini kullandi.

Yildiz, kurslarda hem Türkçenin hem de Türk kültürünün ögretildigini kaydetti.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan ilan edilen “Yunus Emre ve Türkçe Yili” münasebetiyle Türkçe ögretimi seferberligine basladiklarini da aktaran Yildiz, sunlari kaydetti:

“Kamu çalisanlarina yönelik Türkçe kurslarinin yaninda mevcut kurslarimiza Romanya’da Enstitünün bulunmadigi sehirlerden, hatta Türkiye’de ikamet eden Rumenler ve Moldovalilardan da talepler alip kurslarimiza dahil ediyoruz. Ayrica eylül ayinda yeni açilimlar baslatip sevgi ve baris dili olan Türkçeyi daha genis kitlelere ulastirmayi planliyoruz.”

Romanya’da 2011'den bu yana faaliyet gösteren Bükres YEE, önceki dönemde yerli ve yabanci diplomatlara ayrica Türkiye ve Romanya arasindaki "Ikili AskerI Egitim ve Is Birligi Anlasmasi" kapsaminda Romanya Savunma Bakanligi personeline yönelik Türkçe kurslarini da basariyla devam ettiriyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini kosullarina hizli bir sekilde uyum saglayarak faaliyetlerine internet üzerinden ve sosyal medyadan devam eden Bükres YEE, düzenledigi Türkçe kurslari ve kültürel yarismalarla Türkçeyi, Türk kültürünü, sanatini ve tarihini dost ve kardes Romanya’da tanitmayi sürdürüyor.

Kaynak: AA