Arkadasinin Evinde Ölü Bulunan Kadinin, 13 Yasindayken Cinsel Istismara Ugradigi Ortaya Çikti

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde arkadasinin evinde ölü bulunan Öykü Yündün’ün 13 yasindayken 29 kisi tarafindan cinsel istismara ugradigi ve istismar olayiyla ilgili 10 kisinin tutuklandigi ortaya çikti.

Arkadasinin Evinde Ölü Bulunan Kadinin, 13 Yasindayken Cinsel Istismara Ugradigi Ortaya Çikti
Olay, öglen saatlerinde Kocaeli’nin Körfez ilçesi Yeniyali Mahallesi Kosu Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Öykü Yündün (21) dün gece saatlerinde arkadasi oldugu ögrenilen N.S.’nin evine geldi. Bugün öglen saatlerde 112 Acil Çagri Merkezi’ni arayan N.S., Öykü Yüngün’ü evde ölü buldugunu söyledi.

Ihbar üzerine olay yerine saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Kisa süre sonra olay yerine gelen saglik ekipleri tarafindan yapilan kontrollerde Yüngün’ün hayatini kaybettigi belirlendi. Olay yerine intikal eden polis ekipleri tarafindan Yündün’ün ölümü süpheli bulundu. Yündün’ü ölü buldugunu iddia eden N.S. gözaltina alindi. Sahsin polis ekiplerine verdigi ilk ifadesinde, gece ise gitmek için evden ayrildigini, sabah döndügünde ise Yündün’ü ölü buldugunu söyledigi ögrenildi. N.S.’nin ögle saatlerinde ise bir komsusundan merdiven isteyerek eve balkondan girdigi ögrenildi.

Ölüm sebebi otopsi incelemesi sonrasinda belli olacak

Evde olay yeri inceleme ve cumhuriyet savcisi tarafindan inceleme yapildi. Incelemelerin ardindan Yüngün’ün cenazesi otopsi incelemesi için Körfez Devlet Hastanesi morguna kaldirildi. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme baslatti. Öte yandan, Yüngün’ün kesin ölüm sebebinin otopsi incelemesinin ardindan belli olacagi ögrenildi. Olayla ilgili sorusturma baslatildi.

13 yasinda defalarca istismara ugramis

Öte yandan, Öykü Yündün’ün ölümünün ardindan, çocuklugu sirasinda yasadigi dram ortaya çikti. 2013 yilinda, Öykü Yündün’ün okulda arkadaslarina istismara ugradigini söylemesi üzerine, durumu ögrenen annesinin suç duyurusunda bulundugu ve 29 kisinin gözaltina alindigi ögrenildi. Olay tarihinde 29 kisi, hem ‘çocuga cinsel istismar’ girmek hem de ‘santaj’ suçlarindan gözaltina alindi. Saniklarin 19’u emniyetten serbest birakilirken, 10 sahis Gölcük Adliyesi’ne sevk edildi. Kocaeli 1. Agir Ceza Mahkemesi’nde 15 Nisan 2014 yilinda görülen karar durusmasinda tutuklu saniklardan U.N.K. ve A.E.T.’ye 12 yil 6 ay, I.K., E.D., S.A. ve S.T., U.A., C.B, F.V.B., C.O.’nun da aralarinda bulundugu saniklara 3-9 yil arasinda degisen hapis cezalari verdi.
Kaynak: İHA