Böhmit Madencilik'e Ait Sivas'taki Altin Sahasi Spektral Holding Tarafindan Satin Alinacak

TBY Holding istiraki olan Böhmit Madencilik'e ait Sivas'ta bulunan altin sahasinin Spektral Holding tarafindan satin alinacagi bildirildi.

TBY Holding'den yapilan açiklamaya göre, Spektral Holding, maden sahasini bünyesine katmak için satin alma islemlerine basladi.

Son yillarda yapmis oldugu maden tesis ve saha yatirimlariyla öne çikan Spektral Holding, konsolide istiraki olan maden grubunun bünyesine Sivas'ta bir altin sahasi daha katmak için çalisma baslatti.

Spektral Holding Yatirim Koordinatörü Michel Sharbin, saha temlik haklarini TBY Holding Inovasyon Direktörü Erdal Can Alkoçlar ve TBY Holding Yönetim Kurulu Üyesi Metehan Yesil'den devraldi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Michel Sharbin, "Ilgili sahadaki yataklanma, kuvarsite bagil ve porfiri yataklanma karakterleri gösteriyor." ifadesini kullandi.

- "Elde edilen sonuçlar genel yüzey çalismalari yapmak için cesaret verici"

Sharbin, yapilan ön çalisma sonucu ortaya çikan bulgulara iliskin sunlari kaydetti:

"Ruhsat sahasi Türkiye için çok önemli olan Iç Anadolu Cu-Pb-Zn metalojeni içerisinde yer almakta. Mevcut bakir için isletilmis eski isletmelerin lokasyonlari belirlenerek bu lokasyondaki cevherlesmenin türü, yönü, özellikleri belirlenmis, ruhsat sahasi içerisinde A1 ve A2 olmak üzere iki ayri lokasyondan jeokimyasal analiz amaçli 5 adet örnek alinarak analize gönderilmistir. Analiz sonuçlarinda altin (Au), bakir (Cu), kursun (Pb) ve çinko (Zn) için anomali degerler elde edilmistir. FG1 (cüruf örnegi) ve FGM3 (kuvars) örnegi haricinde FGM2, FGM4 ve FGM5 örneklerinin üçü için de Cu degerlere ulasilmistir. FGM2 örnegi için yüzde 11 civarinda toplam Pb-Zn degeri alinmistir. Au için FGM2 örneginden elde edilen 5,9 ppm'lik deger dikkat çekici bir bulgu olarak ön plana çikmaktadir. Daha önce bu bölgede bilinen veya bilgimiz dahilinde Au degeri bulunmamaktadir. FGM2 örnegi disinda, FGM4 ve FGM5 örneklerinde de sirasiyla 0,16 ppm ve 0,19 ppm'lik anomali degerlere ulasilmistir. Elde edilen sonuçlar genel yüzey çalismalari yapmak için cesaret vericidir. Cevherlesme A1 lokasyonunda granodiyoritik-siyenitik bir intürizyonun kontaginda kuvarsli bir zonun içerisinde gelismisken A2 lokasyonda cevherlesme bazaltik lavlarin arasinda kuvarsli bir zon içerisinde gelismistir. Elde edilen bulgular dogrultusunda önerimiz, ruhsat sahasinda daha ayrintili yüzey çalismalarinin gerçeklestirilmesi yönündedir."

Spektral Holding Yönetim Kurulu Üyesi Emrah Tel de bazi büyük Avrupa ve Avustralya maden firmalarinin isletme ruhsatina geçirmek için gereken tüm sondaj, teknik süreç ve masraflari üstlenecekleri rödevans teklifleri sunduklarini belirterek, yegane önceliklerinin ülke ekonomisine etkin katki oldugunu vurguladi.

Kaynak: AA