DSÖ Açiklamasi Tunus, Kovid-19 Vaka Ve Ölüm Sayilarinda Arap Dünyasi Ve Afrika'da En Üst Sirada

Dünya Saglik Örgütü (DSÖ), Tunus'un yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka ve ölüm sayilarinda Afrika kitasi ve Arap dünyasinda en üst sirada yer aldigini açikladi.

DSÖ Tunus Direktörü Yves Soteran, AA muhabirine yaptigi açiklamada, ülkede salginin merkezi haline gelen Kayrevan kentinde vakalar ve ölümlerin çok yüksek seyrettigini söyledi.

Soteran, dünya genelinde Kovid-19 kaynakli vaka ve vefat sayilarinda düsüs görülürken Afrika kitasinda tersine bir durum oldugunu aktardi.

DSÖ yetkilisi, "Tunus, koronavirüs vaka ve ölüm sayilarinda Arap dünyasi ve Afrika'da en üst sirada." ifadesini kullandi.

-Tunus'ta Kovid-19 salgininda yeni dalga endisesi

Kuzey Afrika'nin sahil ülkesi Tunus'ta vaka sayilarindaki artis, yeni varyantlarin görülmesi ve asilamanin yavas ilerlemesi nedeniyle Kovid-19 salgininda yeni bir dalga yasanmasindan endise ediliyor.

Hükümet bu durum karsisinda dün bir dizi önlemi hayata geçirdi. Bu kapsamda, daha önce 22.00-05.00 saatlerinde uygulanan sokaga çikma yasaginin baslama saati 20.00'ye çekildi.

Ayrica tüm toplanti, organizasyon ve gösteriler yasaklandi, risk altindaki bölgelere seyahat kisitlandi, kamu çalisanlari evden çalismaya yönlendirilirken bazi memurlara da 1-21 Temmuz tarihlerinde idari izin verildi.

Tunus Saglik Bakanliginin verilerine göre, Kovid-19 salgininda ülkede bugüne kadar 14 bin 843 kisi hayatini kaybetti, toplam vaka sayisi 414 bin 182'ye yükseldi. Bakanlik, iyilesenlerin sayisini ise 352 bin 180 olarak açikladi.

Kaynak: AA