Tunus'ta Muhalif Parti Meclis Oturumunu Engellemek Için Genel Kurulu Isgal Etti

Meclis Baskani Rasid elGannusi ve iki yardimcisinin Genel Kuruldaki makamlarinin isgal edilmesi üzerine oturum parlamentoya ait bir baska binada yapildi.

Tunus'ta muhalefetteki Özgür Anayasa Partisi milletvekilleri, Katar Kalkinma Fonu'nun ülkedeki faaliyetlerini de içeren bir dizi yasa tasarisinin oylanacagi Meclis oturumuna mahkeme yoluyla engel olamayinca Meclis Genel Kurulunu isgal etti.

Özgür Anayasa Partisi Baskani Abir Musi ile milletvekillerinin, Meclis Baskani Rasid el-Gannusi ve iki yardimcisinin Meclis Genel Kurulundaki makamlarini isgal etmesi üzerine oturum Genel Kurul yerine parlamentoya ait bir baska binada yapildi.

Musi'nin, Meclis Baskani Gannusi hakkinda "Katar Kalkinma Fonu'nun Tunus'taki faaliyetlerini yogunlastirmasina imkan taniyacak anlasmanin oylanacagi oturumu Meclis çalismalarinda sahtekarlik yaparak 29 Haziran Sali günkü Genel Kurul oturumuna dahil ettigi" iddiasiyla açtigi dava dün mahkeme tarafindan reddedilmisti.

Özgür Anayasa Partisi Baskani Musi ve parlamentodaki grubu, Tunus'ta teamüllere aykiri muhalif eylemleri nedeniyle basta siyasiler olmak üzere birçok kesimin agir elestirilerine hedef oluyor.

Tunus Meclisi, daha önce de buna benzer eylemleri nedeniyle, parlamentonun çalismalarina engel olduklari ve devletin sayginligini zedeledikleri gerekçesiyle Musi ve arkadaslarini kinayan açiklamalar yayimlamisti.

Musi, yaptigi açiklamalarda eski Cumhurbaskani Zeynel Abidin bin Ali'nin devrildigi 2011'deki devrime karsi oldugunu ve Nahda Hareketi karsitligini açikça dile getirmeyi sürdürüyor.
Kaynak: AA