Kuveytli Yaban Hayati Fotografçisi, Karacabey'in Dogasina Hayran Kaldi

Kuveytli Yaban Hayati Fotografçisi Osman Ahmet Albedaiwi, Bursa’nin Karacabey ilçesinde bulunan longoz ormaninda yaban hayati fotograflari çekti. 4 gün boyunca Kocaçay Deltasi ve Uluabat Gölü’nde çektigi fotograflari paylasan Albedaiwi, Karacabey’in dogasina duydugu hayranligi ifade etti.

Kuveytli Yaban Hayati Fotografçisi, Karacabey'in Dogasina Hayran Kaldi
Kuveytli is adami Osman Ahmet Albedaiwi, Kuveyt’ten gelerek Karacabey’de yaban hayati fotograflari çekti.

Özellikle Karacabey Longozu ile Uluabat Gölü’nde çektigi fotograflari da siklikla sosyal medya hesaplarindan paylasti. Albedaiwi Karacabey ziyaretinde, Belediye Baskani Ali Özkan’la da bir araya geldi.

"Burayi tavsiye edecegim"

Gerçeklesen ziyarette, Belediye Baskani Özkan ile bir araya gelmekten duydugu memnuniyeti dile getiren Albedaiwi, “Kuveytli doga fotografçilari için Türkiye önemli bir cografya. Ancak bu kez, Karacabey Longozu ile Uluabat Gölü’nü fark ederek, bilinen yerlerin disinda burayi görmek istedim. Ve geldigim andan itibaren de dogasina hayran kaldim. Kuveyt iklimi nedeniyle çölden ibaret. Sicaklik ve genel habitati itibariyle kus bakimindan çok zengin degil. Bu nedenle, yaban hayati ve kus fotografçilari siklikla Türkiye’ye gelirler. Ben de bundan sonraki planlamalarima, Türkiye’yi ve özellikle Karacabey’i dahil etmeyi düsünüyorum. Hem halki misafirperver hem de dogasi muhtesem. Döndügümde diger yaban hayati fotografçilarina da burayi tavsiye edecegim” dedi.

"Yapilan yatirimlar karsiligini veriyor"

Belediye Baskani Ali Özkan da ziyarette yaptigi açiklamada, “Yillardir Karacabey’in dogal güzelliklerinin yurtta ve dünyada tanitilmasi için pek çok alanda faaliyet yürüttük. Ve artik bunun olumlu etkilerini görmekteyiz. Sadece tanitim degil, konaklama noktasinda yaptigimiz çalismalar sayesinde, yerli ve yabanci turistlere karsi alternatifler olusturduk. Bu noktada insaati devam eden konaklama tesislerimizin de ne denli degerli oldugunu görmekteyiz” dedi.

Kaynak: İHA