DEVA Partisi Ekonomi Ve Finans Politikalari Baskani Çanakçi Gümüshane'de Partisinin Hedeflerini Anlatti

Demokrasi ve Atilim (DEVA) Partisi Ekonomi ve Finans Politikalari Baskani Ibrahim Çanakçi, partisinin 3 ana hedefinin tam demokrasi, tam ve gerçek adalet ile yüksek refah düzeyi oldugunu söyledi.

Gümüshane'de partisinin il binasini ziyaret eden Çanakçi, burada basin mensuplariyla bir araya geldi.

Programda bir konusma yapan Çanakçi, Türkiye siyasetine yeni bir dil, yeni bir tarz ve yeni bir yaklasim getirmek iddiasiyla yola çiktiklarini söyledi.

Bu yeni dil, tarz ve yaklasimin en bariz özelliklerinden birisinin de çözüm odakli olmak oldugunu ifade eden Çanakçi, elestirmenin yani sira 13 politika baskanligiyla da sorulara çözüm aradiklarini anlatti.

Çanakçi, parti olarak iktidar olduklarinda yapacaklarini 90 ve 160 günlük planlamalar seklinde kamuoyuna aktardiklarini animsatarak, ilk eylem planini tarim alaninda hazirladiktan sonra kamuoyuyla paylastiklarini belirtti.

Türkiye'de her alanda kurumlarin ciddi anlamda zafiyete ugradigini ve kurumsal çöküs yasandigini savunan Çanakçi, söyle devam etti:

"Deva Partisi olarak 3 seyi gerçeklestirmek için yola çikmis bir partiyiz. Tam demokrasi, tam ve gerçek adalet ve yüksek refah düzeyi bizim 3 ana hedefimizdir. Herkesin özgürlükleri doya doya yasadigi, ifade ve inanç özgürlügünün en üst düzeyde güvence altina alindigi bir sistemi hedefliyoruz. Tam adalet derken hukukun üstünlügü ve yarginin bagimsiz ve tarafsizligi bizimi için kilit bir hedef. Yüksek refah düzeyi de tüm vatandaslarimizin insan onuruna yarasir is, as ve gelir saglamasidir. Bunlar için de yapilmasi gereken ilk sey kurumlari yeniden ayaga kaldirmak. Bu kurumlarin insan kaynagi kapasitesini güçlendirmek. Bu kurumlarin kanunlarda öngörülen sekilde hareket etmesini saglamak. Ilk is kurumlari ayaga kaldirmak."

-"Kaynaklari dogru yere tahsis ederseniz Türkiye'nin kaynaklari mevcut"

Çanakçi, Türkiye'nin bir kaynak problemi olmadigini ileri sürerek, kaynaklarin dogru yönetilemedigini iddia etti.

25'den fazla bütçe yapmis bir ekip olduklarini animsatan Çanakçi, sunlari söyledi:

"Burada mesele önceliklendirme ve kaynaklarin nereye tahsis edilecegi problemidir. Türkiye’de bütün kamudaki tarimsal sulama projelerinin adeti 191. Bu projelerin tamamlanmasi için ihtiyaç duyulan kaynak yaklasik 110 milyar lira. Bunu dolar çevirdiginizde 13-15 milyar dolar eder. Kanal Istanbul'un minimum maliyeti 20 milyar dolar, maksimum maliyeti ise 60 milyar dolari geçiyor. Burada önceliklendirme Kanal Istanbul mu olmali yoksa tarimda sulama projelerini bitirmek mi olmali? Zaman zaman yagmuru hükümet mi yagdiracak diyorlar. Yagmuru hükümet yagdirmayacak ama sulama projesini yapmak da hükümetin görevi. Siz eger önceliklendirmeyi dogru yapar, kaynaklari dogru yere tahsis ederseniz Türkiye'nin kaynaklari mevcut."

Programa Çanakçi'nin yani sira Kurucular Kurulu Üyesi Metin Kasikoglu, Gümüshane Il Baskani Didem Kurt ve partililer katildi.

Kaynak: AA