Küba Üretimi Kovid-19 Asisi Abdala'nin Yüzde 92,28 Oraninda Etkili Oldugu Öne Sürüldü

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asilari için bir süredir çalismalarin yürütüldügü Küba'da, "Abdala" ismi verilen asinin yüzde 92,28 oraninda etkinlik gösterdigini iddia edildi.

Küba Genetik Mühendisligi ve Biyoteknoloji Merkezinin (CIGB) Twitter paylasiminda, üretilen anti Kovid-19 dozunun etkinliginin yüzde 92,28 oldugu belirtilerek, "Küba'nin bugün 5 asi adayi var, yüzde 62 etkinlik ile Soberana 02 ve yüzde 92,28 etkinlik oraniyla Abdala'dir, bunlar zaten asi olarak kabul ediliyor. Küba, kendi öz imkanlariyla nüfusunu asilayan ilk ülke olacak." ifadesi kullanildi.

Küba Devlet Baskani Miguel Díaz-Canel de Twitter'dan asi haberlerini paylasmaktan büyük mutluluk duyduklarini dile getirerek, "Soberana 02 ve Abdala asilarinin basarili çikan sonuçlarinin sevinciyle size bu haberleri veriyorum. Abdala'nin etkinligi gurur duyulacak bir olay. Tüm engellere ragmen bilim adamlarimiz bize çok etkili 2 asi verdiler" dedi.

Küba, 19 Mart'ta çalismalari devam etmekte olan asilardan birinin insan denemeleri için onaylandigi ve 19 ila 80 yaslari arasinda yaklasik 48 bin kisi üzerinde denenecegini açiklamisti.

Kaynak: AA