Ulastirma Bakani Karaismailoglu Açiklamasi 'Yapilmasi Planlanan Her Yatirima Engel Olmaya Çalisiyorlar'

Ulastirma Bakani Adil Karaismailoglu, planlanan her yatirima engel olmaya çalisildigini belirterek, “26 Haziran’da Kanal Istanbul’un ilk köprüsünün temelini atacagiz. Bugüne kadar Burdur’un ulasim ve iletisim yatirimlari için yaklasik 2 milyar 872 milyon lira yatirim yaptik. Isparta-Burdur Dostluk Yolumuzun, hizmete girmesiyle birlikte, 25 milyon 704 bin lira tasarruf saglanacaktir” dedi.

Ulastirma Bakani Karaismailoglu Açiklamasi 'Yapilmasi Planlanan Her Yatirima Engel Olmaya Çalisiyorlar'


Burdur’a bir dizi ziyaret için gelen Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, MAKÜ’de gerçeklesen ödül töreninin ardindan AK Parti Il Teskilati’nda partililerle bir araya geldi. AK Parti Il Teskilat Baskani Volkan Mengi’nin karsiladigi Bakan Karaismailoglu’na AK Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Ugur eslik etti. Parti binasinda konusan Bakan Karaismailoglu, yurt içinde ve yurt disinda yapilan operasyonlarla devletin istikrarinin bozmaya ugrasildigini, yalan haberlerle, çarpitmayla, sistemli saldirilarla millî iradeyi etki altina almaya çalisildigini ifade etti.

Bakan Karaismailoglu, “Burdurlu kardeslerim yapilan zalimlikleri haksizliklari çok iyi bilir. Aci izleri hâlâ yüreklerimizdedir. Yedi düvelin isgal ettigi topraklarimizi, basta Italyan ardindan Yunan isgal kuvvetlerinin kirletmeye cüret ettigi bu topraklari manevi baglarimiz, inancimiz ve davamiza olan sadakatimiz ile kurtardik ve düsmani def ettik. Isgali kaldirdik ancak milletimizin birligi, vatanimizin bütünlügü ile ugrasmaya baska yollardan devam ediliyor. Yurt içinde ve yurt disinda yapilan operasyonlarla istikrarimizi bozmaya ugrasiyorlar. Yalan haberlerle, çarpitmayla, sistemli saldirilarla millî iradeyi etki altina almaya çalisiyorlar. Ancak tas üstüne tas koymayanlarin, ettikleri bos laflar sizi aldatmasin. Yapilan her yol, baraj, okul, hastane, köprü, fabrika ülkeyi gelecege tasiyacak adimlardir. Ancak dikkat edin yapilmasi planlanan her yatirima engel olmaya çalisiyorlar. Bakanligimizin hayata geçirdigi hemen hemen her projede bu durumla karsi karsiyayiz. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Avrasya Tüneli, Otoyollar, Istanbul Yeni Havalimani, Kanal Istanbul. Hepsine karsilar. Ayni zihniyet Fatih Sultan Mehmet ve Bogaziçi Köprüleri yapilirken de is basindaydi” dedi.



“26 Haziran’da Kanal Istanbul’un ilk köprüsünün temelini atacagiz”

Kanal Istanbul projesinin ilk köprüsünün temelinin 26 Haziran’da atilacagini dile getiren Bakan Karaismailoglu, “Simdi de Kanal Istanbul’u hedef aliyorlar. Akla ziyan haberler ile ortaligi karistirmaya çalisiyorlar. Bütün engellere ve engellemelere ragmen, milletimize hizmet etmekten, Türkiye’mizi dört basi mamur lider bir ülke yapmaktan geri durmuyoruz. Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in da tesrifleri ile 26 Haziran’da Kanal Istanbul’un ilk köprüsünün temelini atacagiz. Türkiye’nin stratejik hamlesi olan bu projeyi yalnizca ülkemize degil, dünyaya kazandiracagiz. Siz Burdurlu kardeslerimizin yüreginin de bizimle olacagina inaniyorum. ’Insani yasat ki devlet yasasin’ anlayisi ile hizmet odakli siyasetten asla vazgeçmeyecegiz” diye konustu.



Ulastirma ve Altyapi Bakanliginin Türkiye’de son 19 yilda yaptigi projelere de deginen Bakan Karaismailoglu, “Son 19 yilda ülkemizin ulasim ve iletisim altyapisina 1 trilyon 96 milyar liranin üzerinde yatirim gerçeklestirdik. 2003 yili öncesi mevcut 6 bin 101 kilometre uzunlugundaki bölünmüs yol agimizi 28 bin 219 kilometreye çikardik. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hatti projesi ile dünya demiryolu tasimaciliginda kisa zamanda söz sahibi olduk. Bu hat ile ülkemizi, Çin’den Ingiltere’ye uzanan Orta Koridor’un ve Demir Ipek Yolu’nun en stratejik baglanti noktasi hâline getirdik. Dünya ticaretinin yüzde 80’ini sirtlanan denizyollari konusunda da kararli bir sekilde ilerliyoruz. Türk sivil havaciliginda da tarihi basarilara imza attik. Yeni havalimanlari yaptik, atil olanlari sivil havacilik sektörüne kazandirdik, yüksek kapasiteli modern terminaller insa ettik. 150 havayolu sirketine ve 350’nin üzerinde destinasyona uçus imkâni saglayan Havalimani ile ülkemizi dünyadaki en önemli havayolu transfer merkezlerinden biri konumuna getirdik. Kisaca ulastirma alaninda Türkiye’nin yillardir süren altyapi problemini büyük ölçüde çözdük. Ülkemizi; Asya, Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadogu ve Kafkaslar ve Kuzey Karadeniz ülkeleri arasinda ulasimin her modunda uluslararasi bir koridora dönüstürdük. Geçen hafta; Mus ve Bitlis illerimiz arasinda bulunan, Ahlat - Karahasan - Malazgirt yolunun açilisini gerçeklestirdik. Buraya da Mardin - Midyat yolunun temelini atip, PTT araciligi ile hayata geçirecegimiz yerli ve millî elektrikli scooter’larimizi milletimizin hizmetine sunup, öyle geldik. Bütünsel kalkinma odakli hedefimize uygun olarak Burdur’da gerçeklestirdigimiz ve gerçeklestirecegimiz her yatirim ülkemiz açisindan büyük önem arz etmektedir. Turkuaz rengi suyu ve beyaz kumlari ile adeta cennetten bir köseyi andiran Salda’yi, ülkemizin turizme açilan ilk magarasi olma ünvani tasiyan Insuyu Magarasi’ni, milattan önce 8 bin yil öncesine dayanan tarihi ile Bati Anadolu’nun en eski yerlesim yerlerinden biri olan Hacilar Höyügü’nü bagrinda tasiyan Burdur’a çok daha konforlu çok daha güvenli ve kisa sürede ulasilsin diye büyük projeler gerçeklestirdik ve gerçeklestirmeye devam ediyoruz” diye konustu.



“Burdur’un ulasim ve iletisim yatirimlari için yaklasik 2 milyar 872 milyon lira yatirim yaptik”

Bakan Karaismailoglu, “Bugüne kadar Burdur’un ulasim ve iletisim yatirimlari için yaklasik 2 milyar 872 milyon lira yatirim yaptik. Bölünmüs yol uzunlugunu 265 kilometreye ulastik. Antalya, Isparta, Afyon ve Denizli’ye bölünmüs yollar ile bagladik. Bugün incelemede bulundugumuz Isparta-Burdur Dostluk Yolu ile bu iki güzide sehrimiz arasindaki 21 kilometrelik mesafeyi 14 kilometreye indirecegiz” diyerek Isparta-Burdur Dostluk yolunun hizmete girmesiyle birlikte, zamandan yillik 17 milyon lira, akaryakittan da 8,6 milyon lira olmak üzere, toplamda 25 milyon 704 bin lira tasarruf saglanacagini ifade etti.



“Bu ülkeyi gelecege tasimak zorundayiz”

Burdur’un her geçen gün gelistigini dile getiren Bakan Karaismailoglu, "Her geçen gün cazibesi artiyor. Ünlü Türk Hükümdari Bilge Kagan’in dedigi gibi, ’Üstte gök çökmedikçe, altta yer yarilmadikça’ isterse bütün hainler bir araya gelsin, bütün karanlik çevreler bir araya gelsin, Allah’in izniyle her belayi def ederiz. Bize milletimiz bir sorumluluk verdi, bu sorumlulugun hakkini da teslim etmek; bu ülkeyi gelecege tasimak zorundayiz. O nedenle, sizlerin degerli katkilariyla mücadelenin çitasini sürekli yükselterek yolumuza devam edecegiz. Bu düsüncelerle harekette birligimizin kaim ve daim olmasi temennisiyle sözlerimi noktaliyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Ak Parti Il Teskilati ziyareti sonrasi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Il Teskilati ile bir araya gelen Bakan Karaismailoglu, il, ilçe ve beldelerdeki MHP’li Belediye baskanlari ile karsilikli görüsüp taleplerini dinledikten sonra Burdur’dan ayrildi.
Kaynak: İHA