AK Parti Grup Baskanvekili Mahir Ünal, Elbistan Kent Müzesinin Açilisina Katildi Açiklamasi

'Bugün o kadar büyük nimet içerisindeyiz ki bu ay yildizli bayragin altinda özgür ve bagimsiz bireyler olarak yasiyor olmanin büyük bir nimet oldugunu ecdadimizin verdigi mücadeleyi hatirlayarak hafizamiza kaziyarak ancak unutmayiz'.

AK Parti Grup Baskanvekili Mahir Ünal, bagimsizligin ve özgürlügün önemine dikkati çekerek, "Bugün o kadar büyük nimet içerisindeyiz ki bu ay yildizli bayragin altinda özgür ve bagimsiz bireyler olarak yasiyor olmanin büyük bir nimet oldugunu ecdadimizin verdigi mücadeleyi hatirlayarak hafizamiza kaziyarak ancak unutmayiz." dedi.

Ünal, Kahramanmaras'in Elbistan ilçesinde yapimi devam eden, kara yolu, dis hastanesi, spor salonu ve TOKI insaati çalismalarini yerinde inceledikten sonra Elbistan Kent Müzesinin açilisina katildi.

Mahir Ünal, burada yaptigi konusmada, bir sehri ayaga kaldiranlarin o sehrin evlatlari oldugunu söyledi.

Bir çocugun kendisini bir sehre ait hissetmesi için o sehrin tarihini bilmesi gerektigini dile getiren Ünal söyle konustu:

"Özgürlük, bagimsizlik oksijen gibidir. Su anda hiç kimse hayatta olmamizi saglayan oksijenin kiymetini fark etmez. Oksijenin ne kadar kiymetli oldugunu Kovid-19 hastalarina sormak lazim. O hastalarimizin 'Nefes alamiyorum' diye duvarlari yumrukladiklari anlar var. Tipki oksijenin kiymetini oksijenin yoklugunda anladigimiz gibi bagimsizligin ve özgürlügün ne anlama geldigini de Allah korusun bagimsizliginiz ve özgürlügünüz tehlikeye düstügünde anlarsiniz. Bugün o kadar büyük nimet içerisindeyiz ki bu ay yildizli bayragin altinda özgür ve bagimsiz bireyler olarak yasiyor olmanin büyük bir nimet oldugunu ecdadimizin verdigi mücadeleyi hatirlayarak hafizamiza kaziyarak ancak unutmayiz."

Açilisini yaptiklari müzenin Elbistanlinin tarihini, karakterini, kimligini anlatmasi açisindan çok kiymetli oldugunu ifade eden Ünal, bir insanin nereye ait oldugunu unutmasi halinde ailesini, mahallesini unutacagini ifade etti.

Ünal, "Simdi var ya bizim Türkiye'den nefret eden, Türk kültüründen nefret eden, bu ülkenin degerlerinden, inançlarindan nefret eden, bu ülkenin insanina 'göbegini kasiyan adam' diyen, 'bidon kafali' diyen, 'geri kalmis' diyen tipler var ya hani. Hem kendilerinden nefret eden hem de bu ülkede dogduklari için mutsuz olanlar. Onlara inat ailemizi, sokagimizi, aidiyetimizi, inadina daha çok severek, daha çok sarilarak insanligimizi ve degerlerimizi yükseltecegiz." diye konustu.

Kahramanmaras Valisi Ömer Faruk Coskun ise binin üzerinde eserin yer aldigi ve her eserin ayri bir öneme sahip oldugu müzenin açilisinin sevincini yasadiklarini söyledi.

Törene AK Parti Kahramanmaras milletvekilleri Imran Kiliç ile Ahmet Özdemir, Büyüksehir Belediye Baskani Hayrettin Güngör, Elbistan Kaymakami Özkan Demir, Elbistan Belediye Baskani Mehmet Gürbüz ve diger ilgililer katildi.
Kaynak: AA