Vali Akin Açiklamasi 'Kirsehir'de En Az 150 Bin Kisiye AFAD Egitimi Vermek Istiyoruz'

KIRSEHIR – Içisleri Bakanligi tarafindan yürütülen Afet ve Acil Durum Yönetim Baskanligi tarafindan koordine edilen AFAD egitim çadiri Kirsehir’de, Cacabey Meydaninda bilinçlendirme faaliyeti yürütüyor.

Vali Akin Açiklamasi 'Kirsehir'de En Az 150 Bin Kisiye AFAD Egitimi Vermek Istiyoruz'
Kirsehir’de, çalisan personeli denetleyen ve yürütülen egitim çalismalari hakkinda bilgi veren Vali Ibrahim Akin, depremlerin nasil, ne zaman ve nereye geleceginin su anki teknoloji ile bilinemedigini ve bu noktada egitim faaliyetlerinin önemli oldugunu söyledi.

Vali Akin, egitim çadiri incelemesi ve bilgilendirmesi sonrasinda yaptigi açiklamada, “Kirsehirlileri bilinçlendirerek afetler konusunda farkindalik olusturmak istiyoruz. Ülke genelinde 51 milyon vatandasa egitim verilmesi hedeflendi. Kirsehir’de, en az 150 bin vatandasa bu egitimleri vermeyi hedefliyoruz” dedi.

Kirsehir’de, egitimlerden 40 bin kisinin faydalandigini da aktaran Vali Ibrahim Akin, “AFAD’in egitim faaliyetlerinden kamu görevlileri, cami görevlileri ve cemaat, sivil toplum kuruluslari, muhtaralar bilinçlendirme çalismalarindan faydalandi. Egitim süreçleri devam ediyor. Okullarda ögrencilere, kamu görevlileri ile birlikte tüm vatandaslarimiza ulasabildigimiz her kisiye bu egitimleri verecegiz” diye konustu.

AFAD görevlileri, meydanda yer alan egitim çadirinda olasi afet durumlarinda neler yapilmasi gerektigini uygulamali olarak anlatirken, bir yandan da brosürlerle bilinçlendirme çalismasi yapiyor.
Kaynak: İHA