Hamas Lübnan'da 3 Mensubunun Öldügü Saldirinin Faillerinin Cezalandirilmasini Istedi

Hamas'in yurt disi sorumlusu Halid Mesal, Beyrut'ta Lübnan Müftüsü Abdullatif Deryan ile görüstü.

Hamas'in yurt disi sorumlusu Halid Mesal, Lübnan'da 3 Hamas üyesinin öldügü saldirinin faillerinin cezalandirilmasi çagrisinda bulundu.

Lübnan'in güneyindeki Filistin mülteci kampi Burc es-Simali'de Hamas ve Fetih Hareketi arasindaki gerginlik üzerine Beyrut'a gelen Mesal, Lübnan Müftüsü Abdullatif Deryan görüstükten sonra basin toplantisi düzenledi.

Silahli saldirilarin Hamas'i ulusal birlik isteginden alikoyamayacagini söyleyen Mesal, "Lübnanli yetkililere faillerin yasalara göre yargilanip cezalandirilmasi çagrisinda bulunuyoruz. Bu suç mesrulastirilamaz." ifadelerini kullandi.

Kamplardaki güvenlik ve istikrarin kendileri için çok önemli oldugunu dile getiren Mesal, "Elbette bu, çekisme ve kampta çatisma içine girecegiz anlamina gelmiyor." dedi.

- Cenaze töreninde saldiri

Burc es-Simali Mülteci Kampi'nda 10 Aralik aksami meydana gelen patlamada hayatini kaybeden Hamas mensubu Hamza Sahin için 12 Aralik'ta düzenlenen cenaze töreni sirasinda kalabaliga ates açilmasi sonucu 3 Hamas üyesi ölmüstü. Saldiri, cenaze konvoyu bölgedeki Fetih Hareketi'nin merkezine yaklastigi esnada olmustu.

Hamas'tan yapilan yazili açiklamada, saldiridan Fetih Hareketi sorumlu tutulmustu.

Hamas'in suçlamalarina iliskin Fetih cephesinden herhangi bir açiklama yapilmazken, Lübnan ordusu, 13 Aralik'ta cenaze töreninde silahli saldiri düzenleyen zanlinin teslim alindigini duyurmustu.

Hamas'in yurt disi sorumlusu Mesal dün Beyrut'a gelmisti.
Kaynak: AA