ABD'de Tekerlekli Sandalyedeki Kisiyi Vuran Polis Isten Çikarildi

ABD'nin Arizona eyaletinde, tekerlekli sandalyedeki kisiyi 9 el ates ederek öldüren polisin görevine son verildi.

Yerel medyada yer alan haberlere göre, Arizona'nin Tucson sehrinde 61 yasindaki Richard Lee Richards, 29 Kasim aksami bir magazadan aldigi alet kutusunun parasini ödemeden çikti.

Richards'in, kendisini uyaran magaza çalisanlarina yaninda tasidigi biçagi sallamasi üzerine magazada güvenlik görevlisi olarak bulunan polis memuru Ryan Remington olaya müdahale etti.

Olay yerine gelen polislerle Remington, Richards'tan biçagi birakmasini ve teslim olmasini istedi.

Remington, uyarilarina kulak asmayarak tekerlekli sandalyesi ile yoluna devam eden Richards'i, Walmart'in yanindaki baska bir magazaya girmek üzereyken 9 el ates ederek vurdu.

Tekerlekli sandalyeden yere düsen ve hareketsiz haldeyken elleri arkadan kelepçelenen Richards'in daha sonra hayatini kaybettigi belirtildi.

Olayin üzerinden 24 saat geçmeden polisin vücut kamera kaydi ile magazalarin güvenlik kamera görüntülerini yayimlayan Tucson Polis Departmani, "asiri ölümcül güç kullanmaktan" dolayi 4 yillik polis memuru Remington'un isten çikarildigini duyurdu.

Tucson Belediye Baskani Regina Romera da Remington'un silahli güç kullaniminin "mantiksiz ve savunulamaz" oldugunu, olayin Pima Bölge Bassavciligi tarafindan incelendigini belirtti.

Kaynak: AA