ABD Genelkurmay Baskani Milley, Rus Ve Ukraynali Askeri Liderlerle Telefonda Görüstü

Rusya'nin Ukrayna sirina yakin bölgelere askeri yiginak yapmasi bölgede muhtemel bir çatismaya yönelik kaygilari artirirken, ABD Genelkurmay Baskani Orgeneral Mark Milley'in, Ukrayna Silahli Kuvvetleri Baskomutani Valeriy Zalujniy ve Rusya Genelkurmay Baskani Orgeneral Valery Gerasimov ile telefon görüsmesi yaptigi bildirildi.

ABD Genelkurmay Baskanligindan yapilan yazili açiklamada, Genelkurmay Baskani Milley'in, Ukrayna Silahli Kuvvetleri Baskomutani Zalujniy ile 22 Kasim'da telefonda görüstügü belirtildi.

"Iki askeri lider, Dogu Avrupa'da degisen güvenlik ortamina iliskin görüs alisverisinde bulundu." ifadesine yer verilen açiklamada, Rusya'nin Ukrayna sinirina yakin bölgelere yaptigi yiginaklar konusuna ise deginilmedi.

Genelkurmay Baskanligindan yapilan ikinci bir açiklamada da "Genelkurmay Baskani Orgeneral Mark A. Milley, bugün Rusya Genelkurmay Baskani Orgeneral Valery Gerasimov ile telefonda görüstü." ifadesi kullanildi.

Açiklamada, "Askeri liderler, güvenlikle ilgili birkaç endise verici konuyu görüstü. Telefon görüsmesi, risklerin azaltilmasini ve operasyonel çatismalarin önlenmesini saglamak için her iki lider arasindaki iletisimin devamidir. Geçmisteki uygulamalara göre, her ikisi de konusmalarinin belirli ayrintilarini gizli tutmayi kabul etti." ifadeleri yer aldi.

Kaynak: AA