ABD'deki Arbery Cinayeti Davasinda Sanik Avukatlari Kapanis Savunmalarini Yapti

ABD'de geçen yil ormanlik alanda kosu yapan Ahmaud Arbery'yi öldürmekle suçlanan 3 kisinin yargilandigi davada savunma avukatlari son konusmalarini yapti. Olayla ilgili görüntüleri kaydeden saniklardan William R. Bryan’in avukati, müvekkilinin cinayete karismadigini iddia etti.

Savunma avukati Kevin Gough, Bryan’in "Arbery'nin trajik ölümüne kadar" baba oguldan olusan diger iki sanigin silahli oldugunu bilmedigini, çektigi video ile davanin aydinlanmasina yardimci oldugu için üzerindeki suçlamalarin kaldirilmasi gerektigini savundu.

Gough davanin kapanis konusmasinda jüriye, "Simdiye kadar pek çok kez seyrettiginiz ünlü videoyu Bryan temin etti. Cep telefonundaki kayitlari polisle paylasarak isbirligi yapti. Onu eve göndermemizin zamani gelmedi mi?" sözleriyle hitap etti.

Saniklardan 65 yasindaki Gerogry McMichael'in avukati Laura Hogue, 23 Subat 2020'de vurularak öldürülen Ahmaud Arbery'nin bir "kurban" olmadigini savundu.

Savunma avukati, Arbery'nin mahalledeki bir santiyeye "birçok defa ugrayan bir davetsiz misafir" oldugunu, olay günü ise kosu yaptigina dair bir kanit bulunmadigini kaydetti.

Adli tip raporundaki bir açiklamaya atifta bulunarak, siyahi Arbery'yi "uzun kirli ayak tirnaklari" olan korkutucu bir hirsiz olarak niteleyen Hogue salondan tepki alirken maktulün annesi Wanda Jones, daha fazla dinleyemeyecegini söyleyerek salonu terk etti.

25 yasindaki Arbery'yi öldüren silahin tetigini çeken Travis McMichael'in avukati Jason Sheffield ise müvekkilinin Arbery'nin kendisine dogru yaklasmasi üzerine ona durmasini söyledigini ve korunma içgüdüsüyle tetigi çektigini ifade etti.

Savunma avukatlarinin iddialarina karsi Savci Linda Dunikoski, silahsiz olan Arbery'nin "iki araba arasina sikistirildigini, kimseyi tehdit etmedigini ve sadece kendisini iki kamyonetle kovalayan saniklardan kaçmaya çalistigini" belirtti.

Hakim, taraflari dinleyen jürinin karar hakkinda müzakere etmesi için davayi bir sonraki güne erteledigini açikladi.

Georgia'nin Brunswick kentinde, 23 Subat 2020'de Gregory ve oglu Travis McMichael, kosu yapan 25 yasindaki Ahmaud Arbery'ye saldirmisti.

Komsulari William Bryan tarafindan çekilen saldiri videosu 5 Mayis 2020'de sosyal medyaya düsünce ülke çapinda infial uyandirmis ve beyaz baba ile oglu 7 Mayis'ta tutuklanmisti.

Ülkede tepkiyle karsilanan 28 saniyelik kayitta, baba ile oglunun kosu yapan Arbery'ye kamyonetleriyle yaklastigi, Travis McMichael'in araçtan inerek Arbery ile itistigi, daha sonra siyahi adamin silahla vuruldugu ve yere düsmeden önce sendeleyerek yürüdügü görülüyordu.

Kaynak: AA