ABD'de Moderna'nin 12-17 Yas Grubu Için Ürettigi Kovid-19 Asisinin Kullanimi Ertelendi

Amerikan biyoteknoloji firmasi Moderna, ergenlere yönelik ürettigi Kovid-19 asisinin kullaniminin, Gida ve Ilaç Idaresi (FDA) tarafindan "muhtemel yan etkilerinin daha iyi arastirilmasi için" bir süreligine ertelendigini duyurdu.

Moderna yetkilileri tarafindan yapilan açiklamada, FDA'nin, Kovid-19 asisinin, 12-17 yaslarindaki gençlere uygulanip uygulanmayacagina iliskin kararini, asi yaptiranlarda olusabilecek kalp rahatsizligi riskini degerlendirmek için erteledigi, incelemenin en yakin Ocak 2022'ye kadar sürebilecegi bildirildi.

FDA, asi firmasina yaptigi bildirimde, asidan sonra nadiren görülen kalp kasi iltihabi riskine iliskin ortaya çikan uluslararasi verileri analiz etmek için daha fazla zamana ihtiyaç duyuldugunu belirtti.

Karar, Japonya ve Iskandinav ülkeleri de dahil olmak üzere birçok ülkenin, Moderna asisinin 18-30 yaslarindaki erkeklerde miyokardit riskini artirdigina dair endiselerini dile getirmesinin ardindan geldi.

ABD'de, Johnson&Johnson ile birlikte takviye dozlari için yaptigi basvurusu 21 Ekim'de onaylanan Moderna, pazar günü yaptigi açiklamada ise FDA'dan 6 ila 11 yaslarindaki çocuklar için asi izni istemeyi erteleyecegi bilgisini paylasmisti.

Kaynak: AA