Bilecik'te Il Milli Egitim Danisma Komisyonu Toplantisi Yapildi

Bilecik'te, Vali Kemal Kizilkaya baskanliginda "Milli Egitim Danismani" komisyonu ile "Okul Aile Birlikleri" toplantisi yapildi.

Vali Kizilkaya, Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonundaki toplantida, geçen yil pandemi nedeniyle okullarda egitimin verilemedigini söyledi.

Sadece 8. ve 12. siniflarin dönüsümlü olarak egitime devam ettiklerini hatirlatan Kizilkaya, bu süreçte ülke olarak egitimin sadece müfredati takip etmek, okulun kitaplardaki bilgileri hifz etmek olmadigini daha yakindan ögrendiklerini ifade etti.

Uzaktan egitimle müfredati tamamlamanin mümkün olabilecegini ancak okulun ögrencilerin hayatindaki anlamini daha farkli bir noktada oldugunu yasayarak gördüklerini belirten Kizilkaya, sunlari kaydetti:

"Okulun sosyallesme anlaminda, çocuklarin bedensel gelisimi anlaminda, ruhsal gelisimi anlaminda gençlerimiz için çok önemli oldugunu yasayarak gördük. Gidemeyince mahrum olunca okullarimizin kiymetini ögrencilerimiz daha iyi anladi. Ögretmenlerimizde çok daha iyi anladi, hepimiz daha iyi anladik. Yeniden okullarimiza kavusmanin heyecanini hep birlikte yasiyoruz. Çocuklarimizin bu pandemi döneminde hem psikolojik olarak, hem de fizyolojik olarak etkilendiklerini biliyoruz, görüyoruz. O anlamda rehber ögretmen ihtiyacinin hem ilimizde hem de ülkemizde her zamankinden çok daha yüksek olduguna inaniyoruz. Rehber ögretmene, ayni zamanda bununla birlikte beden egitimi ögretmenlerimize, gençlik ve spor teskilatimiza büyük görevler düstügünü düsünüyorum. Bu süreç içerisinde çocuklarimiz siz ögretmenlerimizin, idarecilerimizin gayreti ile müfredattan geri kalmadilar."

Kizilkaya, 2021-2022 egitim, ögretim döneminde geçen yil ki eksiklikleri kapatacak çalismalara agirlik vereceklerini belirtti.

2021-2022 egitim ögretim yilinin sene basi degerlendirmesi ile "Güvenli Okul Polisligi Projesi" konularinin ele alindigi toplantida, ögrencilerin, ögretmenlerin, okul müdürleri ile okul aile birligi baskanlarinin görüs ve önerileri alindi.

Kaynak: AA