Gaziantep Hayvanat Bahçesi Ziyaretçilerini Bekliyor

Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Özsöyler: 'Hayvanat bahçesine yeni türler ve barınaklar getirdik. Özellikle nesli tükenmekte olan kelaynakları getirdik, yeni flamingo adası yaptık' 'Kuş kafesinde yeni kakadular ve ara papağanlar getirdik. Bayram boyunca gelen ziyaretçilerimiz bu hayvanları görebilirler'

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne yeni türler getirildiğini belirtti. Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın üçüncü, dünyanın dördüncü büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde Kurban Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanmaya başlandı.Yaklaşık 300 türden 7 bin hayvanın bulunduğu bahçeye, yurt dışından da ziyaretçiler geliyor.Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Özsöyler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı'nda Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ni 85 bin kişinin ziyaret ettiğini belirtti.

- 'Fok gösterileri sürüyor'

Kurban Bayramı'nda da 100 bin ziyaretçi beklediklerini ifade eden Özsöyler, şunları kaydetti:'Hayvanat bahçesine yeni türler ve barınaklar getirdik. Özellikle nesli tükenmekte olan kelaynakları getirdik. Yeni flamingo adası yaptık. Ayrıca fok gösterilerimiz sürüyor. Safari parkını yaptık. Kuş kafesinde yeni kakadular, ara papağanlar getirdik. Aynı zamanda hayvanat bahçesine yeni kangurulardan ve geyiklerden yavru aldık. Bayram boyunca gelen ziyaretçilerimiz bu hayvanları görebilirler.'Nepal'den gelen ziyaretçi Sangıta Kafle, Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne ikinci kez geldiğini ve çok beğendiğini belirtti. Çocuğu ve eşiyle yerleşkeyi gezen Kafle, 'Hayvanat bahçesini çok beğeniyoruz. Burada çok mutluyuz. Türk insanını da çok seviyoruz.' dedi.
Kaynak: AA