Yeşilyurt'ta Ramazan Ayı Öncesinde Denetimler Arttırıldı

Yeşilyurt Belediyesi Veteriner İşler Müdürlüğü, yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle halkın gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilmeleri için çok sayıda unlu mamul üretim ve satış yerlerine yönelik sürdürdüğü denetimlerini yoğunlaştırdı.

Yeşilyurt'ta Ramazan Ayı Öncesinde Denetimler Arttırıldı
Vatandaşların daha güvenli alışveriş yapabilmeleri için denetimlerini aralıksız sürdüren Yeşilyurt Belediyesi Veteriner İşleri ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri yaklaşan Ramazan Ayı öncesinde market, pastane, kafe, restoran ve kuruyemişçileri denetledi. Yeşilyurt halkının hijyenik ve sağlık koşullarına uygun tüketim yapabilmesini sağlamak amacıyla çalışmalarını hız kesmeden sürdüren veteriner ve zabıta ekipleri iş yerlerin genel temizlik, gıdaların muhafazası, yiyeceklerin depolanması konuları incelerken, ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol etti. Fırınlarda ekmek gramajları ölçen ekipler, çalışan personelin kıyafetleri ve sağlık muayene kartları da inceledi. Yetkililer tarafından işletme sahiplerine kurallar hakkında bilgi verilirken, tespit edilen eksikliklerin giderilmesi konusunda uyarılar yapıldı. Vatandaşların sağlığını tehdit edecek üretim ve gıda satışına asla izin vermeyeceklerini belirten Veteriner İşler Müdürü Abuzer Karataş, Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte denetimleri sıklaştırdıklarını hatırlattı.

“İNSAN SAĞLIĞINA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

Halk ve insan sağlığına büyük önem verdiklerini vurgulayan Karataş, "Başkanımız Hacı Uğur Polat’ın talimatıyla belediyemiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren iş yerlerinde incelemelerde bulunuyoruz. Vatandaşlarımızın Ramazan Ayını en güzel şekilde geçirmeleri ve huzur içinde alış veriş yapmaları içinde et ve et ürünleri başta olmak üzere yiyecek satışlarının yapıldığı yerlerdeki denetimlerimizi yoğunlaştırdık. Yaptığımız denetimlerde güvenli gıda ve güvenilir gıda üzerinde duruyoruz. Çünkü halkımızın sağlığını çok fazla önemsiyoruz. Gıdalarda özellikle son kullanma tarihlerine önem veriyoruz. Ürünlerin doğru üretimleri ve temizliğini yakından incelerken, mutfak kısımlarındaki hijyenik ortama hassasiyet göstermekteyiz. Halkımızın daha temiz ve hijyenik ürünler tüketmesine yardımcı olmak adına denetimlerimize aralıksız devam edeceğiz" diye konuştu.

Yapılan denetimlerde esnafların büyük bir kısmının kurallara uyduğunu ifade eden Karataş, “İncelemelerde bulunduğumuz yerlerde denetim sonrası karşılaşılan eksiklerin en kısa zamanda giderilmesi için uyarılarda bulunuyoruz. Daha sonra yapılan denetimler sonucunda eksiklikler giderilmediği takdirde ilgili kanun gereğince cezai işlemler uygulanıyor" ifadelerine yer verdi.

Yeşilyurt Belediye sınırlarında bulunan lokanta, pastane, market ve kasaplarda Ramazan ayı boyunca denetimler aralıksız devam edeceği belirtildi.
Kaynak: İHA