Safranbolu Kültür Ve Turizm Vakfı Danışma Kurulu Toplantısı

Karabük'te, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Mütevelli Heyet ve Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı.

Şefik Dizdar Hizmet Binasında yapılan toplantıda konuşan Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Şefik Dizdar, birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Yapılacak olan projelerin desteklenmesiyle ilgili Ankara'da bir dizi ziyaretlerde bulunduklarını ifade eden Dizdar, şöyle devam etti:

'İlk olarak Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcımız Mehmet Ceylan'ı ziyaret ettik. Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'yı ziyaret ettik ve bu da çok faydalı bir ziyaret oldu. Tünel 1645 Projesiyle ilgili müracaatımız son aşamaya gelmiş oldu. Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Karabük Defterdarlığı ve ardından Safranbolu Mal Müdürlüğüne intikal etti. Tünel 1645 Projesi Cinci Hamamı ve Cinci Han'ın altından geçen eski bir tünel, insan eliyle yapılmış bir mağara görünümünde bir yer. Safranbolu'nun üstünü gezen turistler buranın altında ne olduğunu bilmiyorlardı. Anlatıldığında da şaşırıyorlardı. 1645 yılında yapılmış çok önemli bir yapı. Burayı turizme açmayı, oradan da bir gelir elde etmeyi düşünüyoruz. Vakfımızın da sürekli geliri olan bir yer olacak.'

Toplantıda, vakıf çalışmaları, 2023 vizyonu, Safranbolu ajandası, hemşehrilik bağlarının güçlendirilmesi, ihtisas komisyonlarını oluşturulması ve öneriler gündem maddeleri görüşüldü.

Kaynak: AA