Helikopter Pisti Belediye Tahsis Edildi

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Elbeyli ziyareti sırasında görüştüğü 2. Hudut Tabur Komutanlığı’na ait helikopter pistinin belediyeye tahsis edildiğini söyledi.

Kilis’in Elbeyli ilçesindeki Dağ Hudut Karakolunu ziyaret eden Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir görüşme yapan Başkan Kara, İnönü Bulvarı üzerinde bulunan 2.Hudut Taburu güneyindeki 70 dönümlük askeri alanın belediyeye tahsis edilmesi isteğinde bulundu. Bunun üzerine 30 Ağustos itibariyle Genelkurmay Başkanlığı’na atan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar ile görüşen Başbakan Davutoğlu yerin Kilis Belediyesi’ne tahsis edildiğinin müjdesini verdi.

Uzun uğraşlar neticesinde İnönü Bulvarı üzerinde bulunan 2.Hudut Taburu güneyindeki 70 dönümlük askeri alan Belediyeye tahsis edilmiş oldu. Belediyeye tahsis edilen alanın Kuzeyinde Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Askerlik Şubesi, doğuda askeri lojmanları ve Emniyet Müdürlüğü, batıda Suma fabrikası yer alıyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşme sırasında Belediye Başkanı Hasan Kara ile birlikte Kilis Milletvekili Reşit Polat, İl Başkanı İzzet Toprak, İl Meclis Başkanı Mehmet Metin Karakuş ve Elbeyli Belediye Başkanı Süleyman Şimşek de hazır bulundu.
Kaynak: İHA