Bafra'da Sinema Filmi Heyecanı

Sokaktan alınıp sahiplenilen Bal ile Betty adında iki köpeğŸin yaşŸamını anlatacak "Sokak Köpekleri Bal ile Betty" filminin çekimleri Samsun'un Bafra ilçesinde yapılacak.

Bafra'da Sinema Filmi Heyecanı
Yazar ve yönetmen Fedai LJakır'ın 5 serilik çocuk sinema filminin ilki olan Sokak Köpekleri Bal ile Betty'nin çocuk oyuncuları da ilçeden seçildi.

LJakır, gazetecilere yaptığŸı açıklamada, Bal ile Betty isimlerindeki iki sokak köpeğŸini oğŸlu ve kız arkadaşŸının sokaktan alıp eğŸittiğŸini anlattı.

Kendisinin de bu köpeklerin üzerinden bir senaryo yazdığŸını söyleyen LJakır, filmin çekimi için de Bafra ilçesini uygun gördüklerini, çekimlerin bir ay süreceğŸini dile getirdi.

İnsan sevgisinin yanında, hayvan sevgisinin de önemli olduğŸunu vurgulayan LJakır, "Bafra ilçemizdeki çekimler için bir arkadaşŸımızın tavsiyesi oldu. SağŸolsun Bafra Belediye BaşŸkanı Zihni şžahin, bizlere destek oldular, bizleri ilçede konuk ediyorlar. Sevgili yapımcım Adil Elmas'ın maddi destekleri ile bu filmler hayat buluyor. Bafra'nın insanları gerçekten içten ve çok alakalılar, ben herkese çok teşŸekkür ederim" dedi.

Bafra İlçesine çekimlerine başŸlanacak olan filmde rol alacak çocukların aileleri ise böylesi bir çocuk filminde çocuklarının rol almasından dolayı mutlu olduklarını, çocuklarının kabiliyetlerinin gelişŸtirdiklerini ifade etti.

Oyuncu seçmelerine getirilen 6 ile 12 yaşŸ arası 20'ye yakın çocuk, oyuncu Göknur Paslı ve Yeliz AteşŸ tarafından özel bir eğŸitime tabi tutuluyor.

Kaynak: AA