Edirne'den Kısa Kısa

Edirne Halk SağŸlığŸı Müdürü Bahattin İlter, herkesin günde en az 30 dakika spor yapması gerektiğŸini bildirdi.

Edirne'den Kısa Kısa
İlter, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, SağŸlık BakanlığŸı Ulusal Hareketlilik Eylem Planı kapsamında her hafta belirli organizasyonlarla fiziksel aktivite etkinlikleri düzenlediklerini söyledi.

SağŸlıklı bir yaşŸam için herkesi her gün spor yapmaya davet eden İlter, şŸunları kaydetti:

"Hareketsizlik nedeniyle vatandaşŸlarda hastalıklar görebiliyoruz. Buna kronik hastalıklar, damar, eklem, romatizma hastalıkları bir yığŸın hastalık sayabilirsiniz. Bunların önlenebilmesi için vatandaşŸlarımızın tamamının hemen hemen her gün bir spor yapmasın istiyoruz. Herkes günde en az 30 dakika spor yapmalı ve bunu alışŸkanlık haline getirmeli."

-Genel seçime doğŸru

Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları BirliğŸi (EDESOB) BaşŸkanı Emin İnağŸ, seçimlerde bazı uygulamaların yapılacağŸını bildirdi.

İnağŸ, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, 7 Haziran'da seçimlerin yapılacağŸını hatırlattı.

Seçim süresince bazı uygulamaların yapılacağŸını aktaran İnağŸ, şŸunları ifade etti:

"7 Haziran'da 06.00 ile 24.00 saatleri arasında alkollü içki satılması yasaktır. Edirne İl Emniyet MüdürlüğŸü'nce birliğŸimize gönderilen yazı ile Yüksek Seçim Kurulu BaşŸkanlığŸı'nın kararı ile alınması gereken önlemler bildirilmişŸtir. İlgili karar çerçevesinde, seçim süresince alkollü içki satılmasının yasak olduğŸu ayrıca kahvehane, kıraathane ve internet kafe gibi umuma açık eğŸlence yerlerinin kapalı kalacağŸı ve eğŸlence niteliğŸi taşŸıyan lokantalarda sadece yemek verilebileceğŸi bildirilmişŸtir."

Kaynak: AA