Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Hastalarına Moral Pikniği

Antalya’nın Manavgat ilçesinde Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi gören hasta ve hasta yakınlarına yönelik moral pikniği düzenlendi.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Hastalarına Moral Pikniği
Manavgat Devlet Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Dr. Mehmet Çınar yaptığı açıklamada hastalara yalnız olmadıklarını hissettirmek istediklerini belirterek, pikniğin de bu amaçla düzenlendiği söyledi.

Dr. Çınar, merkezde 30 hastanın tedavisinin devam ettiğini bildirerek, "Tedavide gün içerisinde bir takım etkinlikler yapıyorlar. Meşguliyet terapisi uygulanıyor. Merkezin bahçesinde hobi bahçeleri var. Bahçelere domates, biber, marul, soğan gibi sebze ekiyorlar. Resim yapıyorlar. Hastalarımızın yaptıkları çalışmaları sergilemeyi düşünüyoruz" dedi.

Toplumda her 100 kişiden birinde bu tür hastalıkların görülebildiğini de sözlerine ekleyen Dr. Çınar, "Bu hastalara toplumun bakış algısını değiştirmemiz lazım. Topluma kazandırıp hayatlarını daha güzel bir şekilde yaşamalarına olanak sağlamalıyız" diye konuştu.

Dr. Çınar, Psikiyatrist Savaş Öztürk’ün yöneticiliğini yaptığı merkezde 6 görevlinin hizmet verdiği de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA