'Aşkın Gözyaşları' Akşehir'de Sahnelendi

Sinan Yağmur’un aynı adlı eserinden uyarlanan "Aşkın GözyaşlarıTebrizli Şems" tiyatro oyunu, Akşehir Belediyesi tarafından tiyatroseverlerle buluşturuldu

Akşehir Belediyesi, Sinan Yağmur’un aynı adlı eserinden uyarlanan "Aşkın Gözyaşları-Tebrizli Şems" tiyatro oyununu tiyatroseverlerle buluşturdu.

Kültür Merkezi'ndeki tiyatro gösterimi öncesi sahneye çıkarak, kısa bir söyleşi yapan Yağmur, Akşehir’in kendisi için ayrı bir yeri olduğunu söyledi.

Ardından, Yağmur'un romanından Emre Behiç Yavuz ve Hakan Güneri’nin tiyatroya uyarladığı "Aşkın Gözyaşları-Tebrizli Şems" oyunu sahnelendi.

Konya’da Tebrizli derviş Şems ile Mevlana’nın karşılaşmasını ve birlikte aşkı aramalarının konu edildiği oyun, izleyicilerden yoğun ilgi gördü.

Sanat yönetmeni Hakan Güneri, gösterimin sonunda yaptığı konuşmada, oyunu bir süre önce hayatını kaybeden Akşehirli öğrencisi Güçlü Gürler'in anısına yazdığını söyledi.

Güneri, "Güçlü'nün ailesi de şu anda aramızda. Buraya gelmek, bu oyunu oynamak benim için son derece değerliydi. Salondan çıkarken kapıda bir resim var, o resme bakın lütfen ve onun o gözlerini hep aklınızda tutun" diyerek, gözyaşlarına boğuldu.

Daha sonra, Sinan Yağmur ve Hakan Güneri'ye, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ve Garnizon Komutanı Albay Erdal Canol tarafından hediye verildi.
Kaynak: AA