LDP Başkanı Cem Toker Açıklaması 'Ben Bu Siyaseti Gençler İçin Yapıyorum''

Sosyal medyada gençler arasında bir fenomen haline gelen Liberal Demokrat Parti (LDP) Başkanı Cem Toker, Haliç Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldi. "Ben bu siyaseti gençler için yapıyorum’’ diyen Toker, siyasetten en zevk aldığı anların ise gençlerle buluştuğu zamanlar olduğunu ifade etti.

LDP Başkanı Cem Toker Açıklaması 'Ben Bu Siyaseti Gençler İçin Yapıyorum''
Siyaseti farklı açıdan yorumlayan ve sosyal medyada özellikle gençler arasında bir fenomen haline gelen LDP Başkanı Cem Toker, Haliç Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kulübü öğrencileri ile buluştu. Haliç Üniversitesi Levent Kampüsü’nde düzenlenen etkinlikte Cem Toker ile bir araya gelen öğrenciler, kendisiyle pek çok konuda sohbet etme fırsatı yakaladı. Seçimden önce ve sonra gençlerden partiye büyük bir talep olduğunu söyleyen Toker, siyasetten en zevk aldığı anların gençlerle bir araya gelip sohbet ettiği zamanlar olduğunu ifade etti.

"Ben bu siyaseti gençler için yapıyorum’’ diyen Toker, bütün beklentisinin gençlerden yana olduğunu dile getirdi. Gençlere liberal demokrasi nedir, korkulacak bir şey midir, tabu mudur yoksa dünyanın ayrılmaz bir parçası mıdır sorularının cevaplarını anlatmaya çalıştığını belirten Toker, "Tarihte Türk siyasetinde bunu kimse onlara bizim anlattığımız şekilde sunmamış, o yüzden bize ilgi duyuyorlar’’ dedi.

MİTİNG YERİNE SOSYAL MEDYA

Sosyal medyanın yeni bir fenomen olduğunu vurgulayan Toker, "Bizim gibi Meclis dışında kalan partilerin kaynakları çok sınırlı. Miting yapmak yerine sosyal medyayı kullanarak sesimizi duyuruyoruz. Sosyal medyada çok aktif ve güzel içerik üreten arkadaşlarımız var. Biz de sosyal medyayı onlara teslim ettik ve parti yönetimi olarak hiç karışmıyoruz. Partiye büyük bir dinamizm getiren bu arkadaşlarımız yeni bir fenomen olan mizahı kullanarak insanlara ulaşıyorlar’’ diye konuştu.

Etkinliğin ortaya çıkış süreci hakkında bilgi veren Haliç Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kulübü Başkanı Oğuzhan Turgut, LDP’nin sosyal medyada geniş bir alana nasıl yayılmaya başladığını öğrenmek ve liberalizm ile ilgili detaylı bir sohbet gerçekleştirmek için Cem Toker ile bu etkinliği düzenlediklerini belirtti.

Kaynak: İHA