Kanada Vatandaşlık Ve Göçmenlik Bakanı Mccallum Açıklaması

"25 bin Suriyeli mültecinin yılbaşına kadar Kanada’ya getirilmesi için 24 saat aralıksız çalışıyoruz"

OTTAWA – Kanada'da geçen ay yapılan seçimler öncesi 25 bin Suriyeli mülteciyi yılbaşına kadar ülkeye getirme sözü veren yeni hükümet, bu nedenle 24 saat aralıksız çalışma yapıldığını açıkladı.

Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı John McCallum, katıldığı bir programda 25 bin sığınmacının, seçimler öncesi söz verdikleri gibi Kanada’ya getirileceğini yineledi.

Savunma ve Kamu Güvenliği ve Sağlık Bakanlıkları ile ortak bir çalışma yürüttüklerini anlatan Bakan McCallum, "Bu iş için bakanlık görevlileri ile 24 saat aralıksız çalışıyoruz" dedi.

- "7 haftamız var"

Sığınmacıları Kanada’ya getirmek için 7 hafta gibi kısa bir süreleri olduğunu hatırlatan McCallum, "Bütün opsiyonlar masamızda. Askeri üsler bir olasılık. Hava taşımacılığı bir diğer opsiyon. Hatta deniz yolunu da gözardı etmedik. Ancak unutulmamalı ki bu, çok kısa bir zamanda gerçekleştirilmesi gereken çok büyük bir rakam" diye konuştu.

Bakan McCallum, bir önceki hükümet tarafından ekonomik gerekçelerle kısılan mültecilere ait sağlık hizmetlerinin de yeniden ele alınacağını ve eskisine oranla genişletilerek uygulamaya konulacağını kaydetti.

Kanada’da 19 Ekim’de yapılan Genel Federal Seçimler sırasında, Muhafazakar Parti’nin 2016 yılı sonuna kadar 10 bin Suriyeli sığınmacı kabul edileceğini açıklamasına rağmen, işbaşına gelen Liberal Parti, 2015 yılı sonuna kadar 25 bin Suriyeli sığınmacıyı Kanada’ya getirme sözü vermişti. Justin Trudeau başkanlığındaki hükümetin sığınmacılarla ilgili taahhütlerine, eyalet hükümetleri de destek veriyor.
Kaynak: AA