MHP Genel Başkanı Bahçeli Açıklaması (2)

"Bu şartlar altında haksız bir yarış vardır. Bu yarışta iktidar olanlar, Başbakan'ı, Bakanlar Kurulu, Mecliste temsil edilen, sayısal yönden çoğunluğu elde etmiş siyasi parti ve Sayın Cumhurbaşkanı, bu haksız rekabetin içerisinde yer almaktadır"

ÇANKIRI - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim sürecinde haksız bir yarış olduğunu öne sürerek, "Bu yarışta iktidar olanlar, Başbakan'ı, Bakanlar Kurulu, Mecliste temsil edilen, sayısal yönden çoğunluğu elde etmiş siyasi parti ve Sayın Cumhurbaşkanı, bu haksız rekabetin içerisinde yer almaktadır" dedi.

Bahçeli, kent merkezindeki düğün salonunda partililerle yaptığı toplantıda, siyasi partilerin 1 Kasım'daki seçim öncesinde eşit mücadele sürdüremediklerini savundu.

Bahçeli, şöyle konuştu:

"Bu şartlar altında haksız bir yarış vardır. Bu yarışta, iktidar olanlar, Başbakan'ı, Bakanlar Kurulu, Mecliste temsil edilen, sayısal yönden çoğunluğu elde etmiş siyasi parti ve Sayın Cumhurbaşkanı, bu haksız rekabetin içerisinde yer almaktadır. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanı, tarihi bir hata içerisindedir. Türk milletine çok büyük bir kötü örneklik teşkil etmektedir. Evet, 10 Ağustos günü yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, ki seçimlerin de ne şekilde yapıldığı hepimiz tarafından bilinmektedir. Cumhurbaşkanı olmuş olan bir şahsiyet, yüzde 52 oy almasıyla kendisine bir övünç kaynağı sağlamış olan bu şahsiyet, Anayasa çerçevesinde adil, dürüst, bütün milletin cumhurbaşkanı olduğunun şuurunda olarak hareket etmek durumundadır."

- "Türkiye'nin mutluluk ve refahını artırması lazımdır"

Bahçeli, 1 Kasım'daki seçimin ardından iktidara gelen partinin ilk yapması gereken işlemlerden birinin TOKİ'nin imkanlarıyla yapılan açılışların incelenmesi olduğunu söyledi.

Bançeli, şunları dile getirdi:

"Bu tesislerde çok sayıda istihdam yapılması ve istihdam edilerek emeğini ortaya koyanların ortaya koymuş oldukları diğer bir katma değerle de Türkiye'nin mutluluk ve refahını artırması lazımdır. Başbakan olduğu günden itibaren her seçim döneminde bir tesis açılışı. Arkaya da yazıyorlar, 'Bilmem ne kadar tesisin açılış töreninde Sayın Başbakan', dönemin başbakanı olarak. Şimdi de Cumhurbaşkanı törenlerde bulunuyor fakat açılışın ne olduğu, sonuçlarının ne olduğu, açılışı görkemli veren, özel olarak ballandıra ballandıra veren kamu kuruluşu TRT, özel televizyonlardan daha fazla yaranmışçılık yaparak, bunu yayınlayan, şimdi kalkıp bu açılışların sonucunu birer birer ortaya koymak suretiyle sorgulaması lazımdır."

Bahçeli, Türkiye'de yandaş televizyonların, "yanaşma"ların, sabahtan akşama kadar bir partinin faaliyetlerini gösterdiğini savundu.

Bu televizyonların çok mecbur kalmadıklarında diğer partilerin faaliyetlerinden hiç bahsetmemeye gayret gösterdiklerini öne süren Bahçeli, şöyle devam etti:

"Ama bir TRT var, çok yakından takip ediyorum, kamu kuruluşudur. Hepinizin vergisiyle ayakta kalan bir kurum. Sadece AKP'li 2 tane bakan, 2 tane milletvekili adayı gece gündüz televizyona çıkarken, halkın arasına girmeye cesaret edemeyenleri halkın evinde, halkın arasındaymış gibi gösterme çabası içine giriliyor. Demek ki bir siyasi iktidar değişikliğinde ne kadar tesis açılışının hesabı görülecekse, TRT'nin de başka hesabı görülecek."

(Sürecek)
Kaynak: AA