Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt, Esnafla Bir Araya Geldi

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir Yaş Sebze, Meyve, Balıkçılar ve Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Çiçek, Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, Eskişehir Yaş Sebze, Meyve ve Üreticiler Birliği Başkanı Kemal Aydın ile Seyyar Tuhafiyeciler ve İşportacılar Odası Başkanı Ali Safa Şen'i ağırladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kurt, Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve odalar tarafından hazırlanan pazarcıların istek ve önerilerinin bulunduğu listeyi inceledi. Kurt, pazarcıların taleplerine yönelik yapılması gerekenler hakkında oda başkanları ile fikir alışverişinde bulundu.
Oda başkanları, Gökmeydan'daki pazaryerinin üzerinin kapatılması konusundaki taleplerini dile getirdi. Yıldıztepe'de bulunan semt pazaryerinin değişme talebi görüşüldü.
Kurt, yeni ve uygun bir yer bulunduktan sonra pazaryerinin değiştirilmesini uygun gördü. Kurt, oda başkanları ile pazarcı esnafının en önemli sorunlarından biri olan vatandaşların sebze ve meyveleri seçme isteğiyle ilgili hem esnafa hem de vatandaşlara hijyen eğitimi verilmesi konusunu görüştü.
Hijyen eğitiminin verilmesiyle pazar alışverişlerinde vatandaşların bilinçlendirileceğinin altını çizen Kurt, böylelikle hem vatandaşın hem de esnafın hakkının korunacağını bildirdi.
Kaynak: AA