Tarsus'ta Güvenli ve Bilinçli İnternet Kullanımı Anlatıldı

Tarsus Emniyet Müdürlüğü'nün "Güvenli ve Bilinçli İnternet Kullanımı Projesi" kapsamında lise öğrencileri internet kullanımı konusunda bilgilendirilmeye başlandı.

Toplum Destekli Büro Amirliği ile Bilgi Teknolojileri Büro Amirliği'nin ortaklaşa düzenledikleri projenin ilk toplantısı Tarsus Abdülkerim Bengi Anadolu Lisesi'nde (AKBAL) gerçekleştirildi.

Okul konferans salonunda düzenlenen toplantıya Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, şube müdürleri Fatih Türkmen ile Mehmet Gürsoy, Toplum Destekli Büro Amiri Ahmet Şahin, AKBAL Müdürü Ergin Yılmazer ile öğrenciler katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Demir, yaptığı konuşmada, "Bu iletişim aracını kullanırken, geleceğimiz olan sizlerin güvenli şekilde erişim sağlaması hepimizin ortak arzusu. İnternetin bazı sakıncaları olduğunu hepimizin bilmesi gerekiyor. Bu toplantı da sakıncalı durumları görmeniz açısından oldukça verimli olacak" dedi.

Tarsus Emniyet Müdürlüğü bilişim uzmanı Yemliha Dinçer de slayt eşliğinde yaptığı sunumda, bilgisayar ve akıllı telefon cihazlarının ana yapısından ve bu cihazların güvenlik donanımlarından bahsetti.
Dinçer, bilinçli ve güvenli internet kullanımı için yapılması gereken uygulamaları anlatarak, öğrencilerin sorularını yanıtladı.
Proje kapsamında önümüzdeki günlerde tüm liselerde eğitime devam edileceği, gelecek yıl ise kamu görevlilerine yönelik toplantılar düzenleneceği bildirildi.

Kaynak: AA