Antdob, 'La Traviata' Operasını Son Kez Sahneleyecek

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), Verdi'nin "La Traviata" eserini bu hafta son kez sahneleyecek.

ANTDOB'dan yapılan açıklamaya göre, İtalyan besteci Verdi'nin "La Traviata" isimli operası yarın ve 11 Aralık Perşembe günü sanatseverlerle son kez buluşturacak.
Paris çevresinde geçen eser, aşk ve suçluluk duygularını heyecanlı, neşeli ve dramatik melodilerle işliyor. Bir yanda Paris'in eğlenceli dünyasından kesitler sunan eser, diğer yandan madalyonun diğer kısmını, yani bu hayatın trajik yönlerini gözler önüne seriyor.
Recep Ayyılmaz tarafından sahneye konulan eserin orkestra şefliğini Artem Makarov üstlenirken, dekor ve kostüm Çağda Çitkaya, koreografi Kürşat Kılıç, ışık ise Mustafa Eski imzasını taşıyor.
Son iki temsille Antalya'ya veda edecek eserde Göksay Yaran "Alfredo", 9 Aralık'ta Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Esra Abacıoğlu, 11 Aralık'ta ise Sema Çavuşoğlu "Violetta" karakterlerini canlandıracak.
9 Aralık'ta İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Murat Güney, 11 Aralık'ta ise Serhat Konukman "Germont", Heyecan Yakan "Annina", Fatih Şanal "Gastone", Serap Çiftçi "Flora", 9 Aralık'ta Şafak Güç ve 11 Aralık temsilinde Engin Suna "Dottore", Murat Özbek "Marchese", Toygarhan Atuner "Barone", Metin Yakar "Servo", Zafer İşgören "Giuseppe" ve Ercan Uğur "Komisyoner" rolleri ile sahne alacak.
Kaynak: AA