Türk Sağlık Sen, Att Aslan'ın İsminin Görev Yaptığı İstasyona Verilmesini İstedi

Türk Sağlık Sen Giresun Şube Başkanı İbrahim Ekiz, ekim ayında ambulansın kaza yapması sonucu hayatını kaybeden ATT görevlisi Hatice Aslan'ın isminin görev yaptığı Keşap 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonuna verilmesini istediklerini söyledi.

Ekiz, yaptığı açıklamada, görevi başında hayatını kaybeden Aslan'ın adının yaşatılmasını istediklerini belirtti.

Aslan'ın isminin görev yaptığı Keşap 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'na verilmesi gerektiğini ifade eden Ekiz, "Her ne kadar devlet görevi başında hayatını kaybeden sağlık çalışanları şehit saymasa da Hatice Aslan bizim şehidimizdir ve onun adının yaşaması, yaşatılması bizim görevimizdir" dedi.

İbrahim Ekiz, yetkililerin bu taleplerine duyarsız kalmamaları yönünde çağrıda bulunarak, şunları kaydetti:
"Şehitlerimiz bizim en kıymetlilerimizdir, onları her daim hatırlatmak ve hatırlamakta bir ahde vefa göstergesidir.Görev şehidimiz Hatice Aslan da Giresun ve Giresunlulara hizmet ederken şehit olmuştur. Kendisinin adının, aziz hatırasının ebediyete kadar yaşatılması çalışma arkadaşlarımı olarak bizim arzumuz, Giresunluların üstüne düşün bir sorumluluktur. Bunun içinde Türk Sağlık-Sen Giresun şubesi olarak Valimize ve İl Sağlık Müdürümüze bir çağrıda bulunuyor Görev Şehidimiz Hatice Aslan'ın adının Keşap 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonuna verilmesini talep ettiğimizi ifade etmek istiyoruz. Umarız bu çağrımız karşılıksız kalmaz. 112 çalışanlarımızın da çok arzu ettiği bu hayırlı işi gerçekleştirirler."
8 Ekim'de Keşap ilçesinden aldığı hastayı Giresun'a getiren ambulans, Aksu mahallesi sahil yolunda kaza yapmış, olayda ATT Hatice Aslan ile hasta Nazmiye Şahin hayatını kaybetmişti.
Kaynak: AA