Abd, Lübnan'da Kaos Oluşturmak İsteyen Terör Gruplarını Kınadı

ABD, Lübnan'ın kuzeyinde son günlerde güvenlik güçleriyle çatışmaya girerek ülkede kaos oluşturmak isteyen silahlı grupları kınadı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, günlük basın brifinginde yaptığı açıklamada, Lübnan'ın kuzeyindeki "Trablus ve Akkar bölgesindeki teröristlerin son günlerdeki Lübnan güvenlik güçlerine yönelik saldırılardan ve Lübnan halkını bölmeye çalışmalarından" haberdar olduklarını kaydetti.

ABD'nin Trablus ve Akkar'da halkın güvenliğini sağlamaya çalışan Lübnan güvenlik personelinin cesurluğunu övdüğünü belirten Psaki, çatışmalarda hayatlarını kaybeden asker ve güvenlik görevlilerine ağlayan Lübnan'ın yanında yer aldıklarını vurguladı.
Psaki, "Lübnan'da kaos yaymak isteyen bu kişileri kınıyoruz. Bu tehdit karşısında Lübnan halkının birlikte hareket etmeleri halinde halkın sonuna kadar direnebileceklerinden emininiz" ifadesini kullandı.
Sözcü Psaki, Lübnan'ın güvenliği için savaşan ordu ve güvenlik birimlerine desteklerinin süreceğini dile getirdi.
Trablus'ta güvenlik birimleri ve silahlı gruplar arasında Trablus ve Akkar bölgelerinde meydana gelen çatışmalarda, 11'i asker, 21 kişi ölmüş, 78 kişi de yaralanmıştı.
Kaynak: AA