Şahinbey'de İki Hastane ve İki Karakol Yapılacak

GAZİANTEP - Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ilçede iki hastane ve iki karakol yapılacağını bildirdi.

Tahmazoğlu, yazılı açıklamasında, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışıyla merkeze insanı koyduklarını ve insan odaklı çalışmalar sergilediklerini belirtti.

Göreve geldiklerinde 92 milyon TL olan bütçeyi 2013 yılında 637 milyon 350 bin TL'ye çıkartarak 7 kat arttırdıklarını aktaran Tahmazoğlu, 800 bin nüfusuyla büyük bir ilçe olan Şahinbey'in hastane bakımından yetersiz olduğunu vurguladı.

Tahmazoğlu şunları kaydetti:

"Şuan ki devlet hastanemiz 1960'lı yıllarda yapılmış, ek binalar eklenmiş, yetersiz durumda olduğu için yıkım kararı bulunmaktadır. İlçemizde hastane ihtiyacı bulunduğundan Perilikaya Kavşağında spor köyü için kamulaştırmasını yaptığımız 65 bin metrekare yerimizi Sağlık Bakanlığına hastane yapılması için 25 yıllığına tahsis ettik. Buraya 350 yataklı hastane yapılacak. Karataş Hipodrom alanında bir hastane yapılmasını Bakanlıktan talep ettik. Bakanlık ikinci hastane için ödeneklerinin yeterli olmadığını söyledi.

Bizden talep edildi. Biz de engel olmadığı için burada 350-400 yataklı hastaneyi belediye olarak kendimiz yaparak Sağlık Bakanlığına devredeceğiz. 10 yıl geri ödemesi yapılacak. Böylelikle şehrimizin hem doğusunda hem de güneyinde önemli iki hastaneyi kazandırmış olacağız.

Ayrıca Karataş Mahallemizde karakol yok. Buraya da Emniyet Müdürlüğümüz ile imzaladığımız protokol kapsamında polis merkezi inşa edeceğiz. Yine kentsel dönüşüm kapsamında Özdemirbey Caddesi üzerinde yapılacak 6 şeritli yol üzerinde kalan ve eski olan Düztepe Karakolunu yıkarak yenisini arka tarafta bulunan alana yapacağız."

Kaynak: AA