Kaymakam Yunus Sezer’e Veda Yemeği

Diyarbakır’ın Silvan İlçe Kaymakamı Yunus Sezer’in İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’ne atanması nedeni ile Kaymakam Yunus Sezer’e veda yemeği verildi.

Silvan İlçe Emniyet Müdürlüğü Polisevi bahçesinde verilen yemeğe Kaymakam Yunus Sezeri’in yanı sıra Silvan Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Dönmez, ilçe Alay Komutanı İhsan Ersoy, Jandarma Komutanı Mustafa Çiçek, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kılıçaslan, daire amirleri sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Düzenlenen veda yemeğine İlçe Müftüsü Hüseyin Elçi’nin yemek duası okumasıyla başladı.

Slayt gösterisi ile Kaymakam Yunus Sezer’in 2 yıl boyunca yapılan çalışama ve projeleri sinevizyon gösterisi yapıldı.

Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatif Başkanı Muhittin Kan, “ Kaymakam Yunus Sezer’in 2 yıl boyunca birçok çalışmalarda bulundu. İlçemizde yapılan meslek yüksek okulunda büyük yardımları ve katkısı oldu. Silvan’a yaklaşık 5 milyon TL ödenek kazandırdı. Silvan'a yapmış olduğu katkı ve çalışmalarından dolayı tüm Silvan halkı adına kendisine çok teşekkür ediyor gideceği yerde başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Onuruna verilen Veda yemeğinde konuşma Kaymakam Yunus Sezer, “Silvan’da 2 yıldır çalışıyorum, baktığımız zaman masadaki bütün arkadaşlarla herkesle anılarımız oldu. Silvan insanı gerçekten kadim şehrin insanına karakterine sahip. Kadim şehirlerin insanı vefalı olur kökleri tarihe dayalıdır. bu iki yıl boyunca Birçok proje yaptık yaptığımız bütün projelerin hemen hemen yüzde 60-70’i Silvan insanına dayalı projelerdir. Yüksekokul problemi vardı, yaptığımız görüşeme ve çalışmalar sonucu o problemi çözülerek, Diyarbakır’da ve bölgede gerçekleşmeyen bir olay bu birçok hayır sever ve Silvanlılar gönül birliği yaparak Silvan'a bir üniversite kampusu kazandırıldı. Bir diğer önemli projemiz Kültür Merkezi projemizdir. Kaba inşaatı bitmek üzere, bakın Kültür Merkezinin de yüzde 60-70’i Silvanlıların yapmış olduğu bağışlarla yapmaya çalışıyoruz. Ben göremeyeceğim ama en çok görmeyi istediğim bir binaydı. İnşallah gençlerimiz orda cıvıl cıvıl hem sinemasını izleyecek hem eğitimlerini alacaklar. Onun dışında buraya yabancı turistlerin ilgisini çekmek amaçlı Silvan’ın surlarını gün ışığına çıkarıyoruz. Sayın valimiz ziyaret etti bir taziye vesilesi ile böyle bir çalışmamız var dedik bunu biz Silvan’da gerçekleştirirsek iyi olur dedik. Sayın Valimiz de sen gitmeden hallet öyle git dedi.

Bizde sur diplerinde bulunan 17 evin kamulaştırılması yapılacağı için bunu 1 haftada bitmesi mümkün değil yine biz aynı ekibi topladık arkadaşlar hadi bir gayret dedik omuz atın bu işe sağolsunlar bir araya geldiler Cumartesi Pazar bunlar resmiyet dışında olan şeyler. İnsanları bir araya getirdiler topladırlar ve bugün mesela 21-23 parselin sahibi ile neredeyse yüzde yüz anlaşmaya vardık. İnşallah zembilfroş su altındaki hitabeli burçta kamulaştırma yapılıp bunların etrafı açılacak buda Silvan açısından son derece önemlidir. İnşallah bu birlik ve beraberlik devam eder tekrar söylüyorum ben kimin kapısını çaldıysam 1 adım attıysam bize 10 adım şeklinde geldiler. Tabi bir şehir'e güzellik katan insanıdır, bizim insanlarımızı eğitmemiz lazım, insanlarımızla ilgilenmemiz lazım, bacılarımızla kardeşlerimizle ilgilenmemiz lazım. Bölgemizi şuanda yaralarımızın sarılma dönemi. Ne kadar insanın kapısını çalarsak ne kadar insana kalbimizi yüreğimizi açarsak o kadar millet devlet bütünleşmesi açısından her şey o kadar güzel olur. Valiliğin, kaymakamlığın ve belediyenin bir araya gelip çalıştığı ender ilçelerden bir tanesi bölgemizdir. Böyle birliktelik böyle samimiyet olunca güzel işler çıkar gerisi teferruattır, elinizi attığınız her şeyi başarırsınız, benim yönetim anlayışım budur. Kimin kapısını çalarsanız size kalbini açar en radikalinde olsa bu böyledir. Silvan’da 2 yıldır huzur var, çevremizde meydana gelen toplumsal olaylar Silvan’da çok az oluyor yada hiç olmuyor. Bu hep insanların birbiriyle olan diyalogundan kaynaklanıyor birbirlerini sevmesinden kaynaklanıyor. İnşallah daha güzel olur bunlar ben tekrar bu geceyi düzenleyen arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından Kaymakam Yunus Sezer’e kurum amirleri tarafından yaptığı çalışmalardan dolayı plaket verildi.

Kaymakam Yunus Sezer’in kurum amirleri ve vatandaşlarla vedalaşması esnafsında göz yaşlarına hakim olamayan bir vatandaşı Kaymakam Yunus Sezer teselli etti. Kaymakam Yunus Sezer'e, Silvan'a katkılarından dolayı kurum amirleri tarafından plaket verildi.

Kaynak: İHA