23 Yaşındaki Gencin Organları 7 Kişiye Umut Oldu

BARTIN - Bartın'da geçirdiği kaza sonrası sonrası kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Erdoğan Bayraktar'ın akciğer, kalp, pankreas, böbrek, ince bağırsak ve karaciğeri, 7 kişiye nakledilecek.

Ulus ilçesi Kumluca beldesinde kamyonetten düşen jeneratörün altında kalması sonucu ağır yaralanan Bayraktar, kaldırıldığı Bartın Devlet Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşti.

Ailenin çocuklarının organlarını bağışlamasına karar vermesi üzerine Ankara Yüksek İhtisas ve Eğitim Hastanesinden gelen bir heyet, gerçekleştirdikleri ameliyatla Bayraktar'dan alınan akciğer, kalp, pankreas, böbrek, ince bağırsak ve karaciğeri Ankara'ya gönderdi.

Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Osman Açıkgöz, Bayraktar'ın organları Ulusal Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezi ile yapılan koordinasyonla Ankara'da nakil bekleyen hastalara gönderdiklerini belirtti.

Organların 7 hastaya nakledileceğini ifade eden Açıkgöz, şunları söyledi:

"Aile, çok acılı zamanlarında diğer hastalar için bir o kadar önemli ve hayati bir karar vererek Bayraktar'ın organlarının bağışlanmasını istedi. Bizler de bizzat dün geceden bu yana kurumumuz koordinesinde ilgili kurumlarla irtibata geçtik ve bugün başarılı operasyonla organlar alınarak ambulans helikopterle Ankara'ya gönderildi. Aileye baş sağlığı ve sabır diliyor aynı zamanda duyarlılıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum."

-Olay-

Bayraktar, Kumluca Beldesi'nde ailesiyle birlikte gittiği Çubuklu Köyü'ndeki tarladan döndüğü sırada jeneratörü düzeltmek için kamyonetin kasasına çıkarken jeneratörle birlikte yere düşerek ağır yaralanmıştı.

Hastanede beyin ölümü gerçekleşen Bayraktar'ın evli ve 6 aylık bir bebeğinin olduğu öğrenildi.

Kaynak: AA