Farklı Kültürler Uluslararası Barış ve Halk Dansları Festivali'nde Buluşacak

ANTALYA - Kepez Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Barış ve Halk Dansları Festivali'nde farklı kültürler bir araya gelecek.

Kepez Belediyesinin geçen yıl ilkini düzenlediği Uluslararası Barış ve Halk Dansları Festivali'nin ikincisi 30 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Farklı kültürleri buluşturan festivale, Bangladeş, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Fildişi Sahili, Gürcistan, Hindistan, İspanya, Kosova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Makedonya, Mısır, Moldova, Polonya, Romanya, Senegal, Sırbistan, Sierra Leone, Slovakya, Türkiye, Ukrayna ve Yunanistan olmak üzere 22 ülkeden gruplar katılacak.

Festival, Dokuma bölgesindeki Mehmet Akif Ersoy Caddesi'nde 30 Ağustos'ta düzenlenecek açılış kortejiyle başlayacak. Zafer Bayramı kutlamalarına da renk katacak festivalin birinci gününde çeşitli alışveriş merkezlerinde halk dansları gösterileri olacak. İkinci gün ise Muratpaşa Camii önünden 18.45'te başlayacak kortej, Kazım Özalp Caddesi ve Saat Kulesi önünden Cumhuriyet Meydanı'nda son bulacak. Festival, Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenecek kapanış galasıyla sona erecek.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yaptığı açıklamada, festival ile Antalya'da barış ve sevgi rüzgarı eseceğini söyledi.

Tütüncü, "Bu festivalin hem Antalya turizmine hem de barış ve kardeşlik ortamının gelişmesine katkı sağlayacağını düşünüyorum" dedi.

Kaynak: AA