Yunanistan'da Dostluk Yemeğinde Duygulu Anlar Yaşandı

Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür ve Selçuk Efes Kent Belleği ekibi, yıllardır sürdürdükleri mübadiller çalışmaları kapsamında Yunanistan’a gitti.

Yunanistan'da Dostluk Yemeğinde Duygulu Anlar Yaşandı
Burada bir dizi ziyaretlerde bulunan ekip, Ege mutfağının bir birinden güzel örneklerini pişirerek iki ülke arasındaki ortak mutfak kültürünü belgelediler.
Yapılan ziyaret kapsamında Ailesi Yunanistan’a geldiğinde mübadele başlayana kadar iki yıl Yunanistan’daki Türkler tarafından misafir edilen Maria Semertzi, Selçuk Belediyesi Selçuk Efes Kent Belleği ekibine büyük misafirperverlik gösterdi. “O zor günlerde aileme kapısını açan, yemeğini bölüşen Türk insanını evimde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum “ diyen Semertzi’nin evinde, ayrıca Kent Belleği tarafından yürütülen yemek kültürünü belgeleme çalışması da gerçekleştirildi.

Selçuk Belediyesi Kent Belleği ekibi ve ev sahibi Maria Semertzi, Ege mutfağının bir birinden güzel örneklerini pişirerek iki ülke arasındaki ortak mutfak kültürünün de belgelenmesini sağladı.

Adım başı çok az da olsa Türkçe konuşan insanlara rastlanabilen, Türk dizilerinin hayranlıkla izlendiği, yaşanan ekonomik krizin yüzlerindeki gülümsemeyi silemediği Yunanistan halkının misafirperverliğinden çok etkilendiklerini ifade eden Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, “Bu çalışma sayesinde mübadeleye ilişkin kaybolmak üzere olan çok değerli bilgi ve belgeleri kayıt altına aldık. Bu çalışmanın çıktılarını Eylül ayında açacağımız sergide kamuoyu ile paylaşmaya başlayacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA