Bayburt'ta, "1. Çocuk Sanat Şenliği" Düzenlenecek

Bayburt - Bayburt'ta, "1. Çocuk Sanat Şenliği" organize edilecek.

Baksı Kültür Sanat Vakfı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Baksı Kültür Sanat Vakfı'nın organizesi ile ilk ve orta öğretim öğrencilerine yönelik, "1. Çocuk Sanat Şenliği" düzenleneceği belirtildi.

Etkinliğin 3-8 Haziran tarihleri arasında Baksı Müzesi'nde gerçekleştirileceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yarışmaya bine yakın başvuru yapıldı. Bayburt Efsaneleri konulu karma resim sergisine katılacak 150 öğrenci ve eser, jüri üyelerimiz tarafından yapılan titiz çalışmalarla belirlendi. Yapılan değerlendirme sonunda atölye çalışmalarına katılacak en yetenekli ve burs almaya hak kazanan 30 öğrenci de yine jüri üyeleri tarafından belirlendi. Baksı Kültür Sanat Vakfı ve Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen organizasyonda resim, sanat, tiyatro ve müzik performans gösterileri ile birlikte Bayburt yöresine özgü herfene etkinliğinin de yapılacağı şenliğin en önemli parçası olan atölye çalışmalarına dair hazırlıklar sürüyor."

Açıklamada ayrıca, yetenekli çocukların keşfedileceği projenin ilk aşamasında Baksı Müzesi'nde 150 eserin sergileneceği vurgulandı.

Kaynak: AA