Gelibolu’da Gıda Denetimi

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü kontrol görevlilerince kontrol edilen 279 iş yerinden sadece 5’i belge almaya hak kazandı.

Gelibolu’da Gıda Denetimi
Gelibolu İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü kontrol görevlilerince üretim yeri, toplu tüketim yeri ve satış yeri olmak üzere üç ana başlıkta değerlendirildi. Beş ay süren değerlendirme çalışmalarında, ilçedeki 713 iş yeri içerisinde 279 iş yerinin denetimi yapıldı. 5 iş yerinin bu şartlara uygun kriterleri sağladığı görülerek Örnek Gıda İşletme belgesi düzenlendi.

Bu belgeleri kazananlar içinde ilçe kaymakamlığında bir belge töreni yapıldı. İlçe kaymakamı Namık Kemal Nazlı, bu belgeyi hak edenleri tek tek kutlayarak belgelerini verdi.

Miller Gıda Tur. Tic. ve San. Ltd. Şti'ne ait Miller Restaurant, Miller restaurant 2, Butik Otel Gelibolu, Saklı Bahçe, Atahan Çayevi yetkilileri, yapılan denetimlerden başarıyla geçerek belgelerini teslim aldılar. İlçe Tarım Müdürlüğünden yapılan açıklamada, denetimlerin devam ettiği, diğer işletmelerinde şartlara uyduklarında bu belgeyi hak edecekleri, bu belgeye sahip olan mekanlarda yapılacak denetimler sırasında bu şartlarını kaybetmeleri durumunda ise belgelerinin geri alınacağı belirtildi.
Kaynak: İHA