Minik Eller Hentbol Şenliği Başladı

Denizli - Denizli'de hentbol sporuna küçük yaşlarda başlamayı, çocuklarda spor kültürünü oluşturmayı ve sporu sevdirmeyi amaçlayan Minik Eller Hentbol Şenliği başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün koordinesinde gerçekleşen proje, Hasan Güngör Spor Salonu'nda yapılan açılış seremonisi ile başladı.

Açılışa Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ile sporseverler katıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, son zamanlarda Denizli'de birçok spor etkinliğinin yapılmasından mutlu olduklarını belirterek, "Denizli Belediyesi'nin bizlere kazandırdığı bu güzel salonda, geçen hafta Tekvando Türkiye Şampiyonası gerçekleşti. Bugün ise Minik Eller Hentbol Şöleni ile çok güzel bir organizasyon hazırlanmış. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu da bu projenin Türkiye'de ve Denizli'de bir ilk olduğunu belirterek, "Burada 250 minik sporcu mücadele edecek. Ülkemizin gelecekteki pırlantası siz gençleri, okulların kapanmasına az bir süre kala hentbol branşında böyle güzel bir organizasyonda görmek mutluluk verici. Sizler burada spor yapıp rekabet içinde paylaşmayı öğrenecek, dostluklarınızı pekiştireceksiniz. Bugün sizin minik elleriniz, belki yarın ülkemizin spor geleceğinde çok önemli yerlerde olacak. Ayrıca ilimizdeki spor faaliyetlerine önem veren belediyeye teşekkür ederim" dedi.

Hentbol Federasyonu Denizli İl Temsilcisi Göksel Erdoğan tarafından İbanoğlu'na desteklerinden ötürü teşekkür plaketi verildi.

2002, 2003 ve 2004 doğumlu sporcuların katıldığı grup usulü yapılan yarışmalar, konuşmaların ardından ilk gün maçları ile başladı.

Hasan Güngör Spor Salonunda 13 Haziran'a kadar yapılacak maçlara 20 erkek, 15 kız takımından toplam 250 sporcu katılıyor.

-Minik Eller Hentbol Şenliğine Acıpayam'dan iki takım katılıyor

Acıpayam Cumhuriyet İlköğretim öğrencilerinden, kız ve erkekler olmak üzere iki takımın katıldığını ifade eden takım Antrenörü Ayhan Koç, Acıpayam'ı en iyi şekilde temsil edeceklerini söyledi.

Koç, "Öğrencilerimiz yaklaşık bir yıldan bu yana Acıpayam Halk Eğitimi Merkezinden kurs almakta. Amacımız hentbolü çocuklarımızı sevdirmek" dedi.

Kaynak: AA