"Mahallinde bazen bir çift güzel sözle halledilebilecek pek çok konu açık kapı siyasetini uygulamadığımızdan Ankara'ya kadar yansıyor"

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Mahallinde bazen bir çift güzel sözle halledilebilecek pek çok konu açık kapı siyasetini uygulamadığımızdan Ankara'ya kadar yansıyor" dedi.

Milli Eğitim Yozgat Değerlendirme Toplantısına katılan Avcı, Yozgat Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş'tan yatırımlar hakkında bilgi aldı.

Bakan Avcı, burada yaptığı konuşmada, öğretmenlerin fedakarca çalıştığını ifade ederek, kaymakamların, belediye başkanlarının ve milli eğitim müdürlüğü yönelticilerinin, öğretmenlerin hemen ulaşabileceği bir konumda olması gerektiğini söyledi.

"Bazen bir çift sözle mahallinde halledilebilecek pek çok konu açık kapı siyaseti uygulanmadığı için Ankara'ya kadar yansıyor" diyen Avcı, şöyle devam etti:

"O zaman iş büyüyor çatallaşıyor. Onun yerine, öğretmenlerimizin, okul yöneticilerimizin, öğrencilerimizin, okullarımızın günlük acil ihtiyaçları konusunda belediye başkanlarımızın ve kaymakamlarımızın yakın ilgisini rica ediyorum."

Toplantıya, Vali Abdulkadir Yazıcı, AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar ile yetkililer katıldı.

Bakan Avcı, toplantının ardından Ankara'ya gitmek üzere Yozgat'tan ayrıldı.

Muhabir: Özcan Güney / Abdullah Yıldız

Yayıncı: Mehmet Güldaş
Kaynak: AA